woensdag 24 augustus 2011

Een quilt met een verhaaltje.

Dit is mijn allereerste quilt.


En dit is quilt nummer 8 (Ik nummer mijn quilts al naar gelang ze helemaal klaar zijn).


Deze quilt is voor mijn vriendin, die naast mij woont. Mijn vriendin is altijd bereid te helpen als ik haar nodig heb. Extra handen om een quilt goed uit te spreiden, een lekker groot stuk vloer ter beschikking stellen, meedenken als een quiltontwerp niet wil lukken of puzzelen om alle gekleurde blokken van een quilt in een mooie layout leggen. Zij heeft mijn blauwe driehoekjes quilt altijd erg mooi gevonden. En daarom heb ik deze quilt voor haar gemaakt. De top was in december al klaar, maar voor quilten moet ik veel tijd hebben. En nu ik vakantie heb, is hij af gekomen. Vandaag heb ik er de laatste hand aan gelegd en de bies en het label er aan genaaid.

Hier zijn de 2 quilts gezusterlijk bij elkaar te zien.


Maar inmiddels is de quilt bij de nieuwe eigenaar een deurtje verder.

De quilt is gemaakt met sitsen van Den Haan en Wagenmakers. Het was het laatste pakketje met voorgesneden sitsen. En toen ik vorige week de stof voor de achterkant ging kopen, hoorde ik dat de blauwe indigo stof met de mooie lieve bloemetjes, misschien niet meer besteld wordt en dat zou ik heel erg jammer vinden. 
Ik heb veel geleerd en veel plezier gehad toen ik mijn eerste quilt maakte. Sindsdien heb ik er veel bijgeleerd. En onnoemelijk veel plezier beleefd aan het maken van de quilts. En ik blijf maar steeds bijleren en nieuwe quiltavonturen beleven. En plezier hebben.

1 opmerking:

  1. your quilt is really lovely, Your friend is very lucky!
    I love your daughters quilt too.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...