maandag 2 juli 2012

Hiep Hoi. Het frame zit in elkaar.


De klus is geklaard. Het frame zit in elkaar. De schorten zijn op maat geknipt, gezigzagd en het klittenband is er op genaaid. Op de 3 stangen is klittenband geplakt en de schorten zitten erop. Ik hoop op de goed manier.


Tot slot is het mechaniek voor het voetpedaal geplaatst. Dat moet straks nog wel afgesteld worden als het pedaal er op zit. Het enige dat ontbreekt is de hendel om "gas" te geven. 

Eerst moet het rubber handvat hier van afgehaald worden.


En daar heb ik hele sterke handen voor nodig en die waren thuis niet voorhanden. Ik neem het mee naar mijn werk in de hoop daar iemand met zulke handen te vinden.
Dan kan de handel erop geschoven worden en vastgezet. Dit vastzetten gaat met een kleine moer en een nog kleiner boutje en dat boutje ben ik vanavond kwijtgeraakt. Het is gevallen en ik heb mij mottig gezocht. Echt, met stoffer en blik de hele vloer geveegd; de zaklantaarn erbij om een schaduwwerking op de vloer te maken. De vloer is van donkerbruin kurk met hele donkere vlekken en het boutje is zwart. Ik werd er wanhopig van en dan ga je op gekke plekken zoeken. Elke opening en elke gleuf van het frame heb ik met de zaklantaarn beschenen en bekeken en tenslotte ook tussen de 2 planken, die de rollende slede vormen voor de naaimachine en ja, hoor. Daar lag het vermaledijde moertje vestopt. Maar, goed, ik heb het weer en dat is het belangrijkste.
Volgende stap: de machine erop en dan een proeflap erop.

2 opmerkingen:

  1. Het zal wel flink kriebelen, met al deze vertragingen ;)
    Suc6 en veel plezier er mee :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je houdt ons wel in spanning. Veel succes!!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...