zondag 29 augustus 2010

Kaffe Fassett quilt update: de vordering van de Hot Diamonds.Vrijwel elke dag komt er een kleurrand bij. Soms 2 op een dag. Het is nogal tijdrovend om 1 kleurbaan te maken.Te meer omdat er voorlopig nog steeds een baan bij komt aan de zijkant en er aan de andere kant er nog niets afgaat. Het is ook een heel georganiseer. De genaaide banen worden steeds langer en steeds groter in aantal en dat moet redelijk geordend worden gehouden. In principe maakt de plaatsing van de diamanten van links naar rechts niets uit. Het is dezelfde stof. Maar bij het maken van het ontwerp heb ik ook daar geschoven met de stukken stof. De tekening en de kleur van de verschillende stukken vroeg af en toe voor een andere plek, waar het beter uitkwam. Dus ik moet nu ook op die volgorde letten. Ik raap de stukken in volgorde van de grond op en hou ze in die volgorde. En de banen heb ik genummerd. Al met al werk ik nu met 14 stroken. De kortste is 3 diamanten lang en de langsten zijn 12 lang. Een diamant is 23 cm. Die lange banen zijn dus meer dan 2 meter lang. Zoals ik al zei, een heel georganiseer. Maar het wordt wel heel mooi.
De enige plek waar ik de quilt helemaal kan neerleggen is de vloer van de huiskamer.


Aan de rechterkant ligt het stuk waarvan de stroken al aan elkaar genaaid zijn. Het kortere stuk links, bestaat  uit de banen, die nu kleur voor kleur groeien. Links komt er steeds een baan bij. Rechts gaat er straks telkens een rij af, als ik de onderkant van de quilt heb bereikt. Zodra er een baan klaar is, kan ik die aan het stuk rechts aannaaien.
Dit is het deel dat nog moet worden genaaid. Het ligt op de vloer van mijn werkkamer. Ik heb alles uitgelegd zodat ik de volgorde goed in de gaten kan houden. Het ziet er overzichtelijk uit. En aangezien de vloer niet groot genoeg is, liggen de diamanten aan de linkerkant op een stapeltje.
Als alles goed gaat, heb ik over 10 naaidagen alle diamanten aan elkaar. Hoe lang het duurt om de banen aan elkaar te zetten, weet ik nog niet.1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...