maandag 9 augustus 2010

En nu alles aan elkaar naaien.

Alle lapjes voor de randen zijn nu ook gesneden. Ik heb moeten uitwijken naar een alternatieve snijplek: mijn buro. Gelukkig past de snijmat op de plek waar normaal mijn toetsenbord ligt.


Het snijden van de lange dunne driehoeken voor de buitenste rand was lastig en is erg ongunstig kwa stof overschot. Ik hou veel onbruikbare stukken over. Deze gestreepte stof is erg los geweven en rafelt sterk. Ik moet heeeeel voorzichtig naaien, aangezien bijna alle naden schuin van draad zijn.
De beide randen zijn nu ook aangelegd en nu is het effect ervan goed te zien. Erg leuk.


En vanavond ben ik begonnen de lapjes aan elkaar te naaien. Ik ben rechtsbovenaan begonnen. Dat zijn 4 lapjes van elk een andere vorm en toen het klaar was, zag het er nogal beroerd uit. En bij de 2e rij werd het nog beroerder. De randen liepen nl niet door.


Ik had al zo'n donkerblauw vermoeden dat het aan elkaar naaien niet heel simpel zou zijn en dat vermoeden kwam uit. Ik ben toen eerst maar eens in de boeken gedoken om te zoeken naar een oplossing. Ik heb een duidelijke uitleg gevonden over needle turn applique, dat ik goed kan gebruiken, maar dat zocht ik niet. Vervolgens op internet gezocht, want daar kun je alles altijd vinden. Nou..... dit niet.
Gelukkig had ik van verschillende stofjes een paar diamanten te veel gesneden en daar ben ik toen mee gaan stoeien. Al gauw vond ik de oplossing. Van beide diamanten moet aan 1 kant een stukje af, een kwart inch om precies te zijn, en dan past het precies.
Maar wat een klus!
Om de rand van de stof echt goed te laten doorlopen, meet ik van het puntje een kwart inch en zet daar een streepje. De eerste paar keren, heb ik het puntje ook afgeknipt, maar nu laat ik het zitten en leg de stof langs het streepje. Dat scheelt een paar handelingen. Het resultaat is goed en de stroken lopen mooi door.
Maar zou er niet een meer eenvoudige manier zijn om dit te doen? 
Ik hou mij aanbevolen voor suggesties. 

Ik heb heel voorzichtig de eerste rij uitgehaald en opnieuw gemaakt. Het ziet er meteen een stuk beter uit. Maar ik moet dit niet te vaak doen, want de gestreepte stof is echt heel losjes geweven en leent zich er niet goed voor om uit te halen en al helemaal niet schuin van draad.

En zo wordt het dan.Drie rijtjes klaar en nog heel veel te gaan.1 opmerking:

  1. glad you have decided on the arrangement of your triangles.
    Love the border fabric

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...