zondag 10 mei 2015

Land van tegenstellingen.

 

We zijn in South Lake Tahoe. Vandaag is het prachtig weer. De hemel is helder blauw met witte wolken, de zon schijnt volop en er waait een hele koude wind. Zolang je in de zon blijft is het heerlijk weer. Maar het weer is hier heel veranderlijk. Zelfs in juli kan het weer plotseling omslaan en kan er sneeuw vallen.

Voor we op pad gaan, gaan we naar een quiltwinkel, die aan de andere kant van deze zeer toeristische stad ligt: Quilting Tahoe. De winkel is vandaag eerder open dan normaal, in verband met een wielerwedstrijd voor vrouwen. De eigenaresse wilde niet vast komen te zitten in het verkeer en voor mij is dit heel erg boffen.

De winkel is klein en er staat een levensgrote long arm quiltmachine. Overal liggen stoffen. Zelfs onder de quiltmachine.

Het is er eigenlijk een rommeltje van jewelste.


Maar de eigenaresse is erg aardig en kwebbelt er gezellig op los. Terwijl ik rondloop, komen er nog meer klanten, die teleurgesteld reageren als ze horen dat de winkel gaat sluiten. Mevrouw verhuist naar Tucson, Arizona en er is niemand om de winkel over te nemen. 13 jaar geleden waren hier nog 5 winkels, maar een zomer en een winterseizoen zijn blijkbaar niet genoeg om zaken winstgevend te maken.
Ik vind er 2 grappige lapjes. Een met labels en een met schoolspullen. Ja, ja, ik weet het. Ik werk niet meer in het onderwijs, maar dit soort afbeeldingen blijven trekken.

Ik vind er ook een heel leuk patroon van een plek langs het meer met 2 beertjes. Het is een klein quiltje gemaakt van batiks.
We rijden snel verder. Lake Tahoe is een heel groot zoetwater meer. Het ligt deels in Californië en deels in Nevada. Het meer ligt heel hoog en het water is erg helder. Het meer is heel erg diep, meer dan 500 meter! Zodra de hotels in casino's veranderen weten we dat we in Nevada zijn. Er wordt in de winter veel geskied en in de zomer worden er allerlei watersporten beoefend.

We bezoeken vandaag Virginia City. Een Victoriaans mijnstadje, waar goud en zilver uit de grond werd gehaald. Het was een welvarend stadje met veel inwoners. Het was de invloedrijkste stad tussen Denver en San Francisco.
Er is veel overgebleven van het stadje en nu is het een drukbezochte toeristische attractie.

In de oude houten huizen zijn allerlei souvenier winkels, bars, cafe's en mijn musea gevestigd. Langs de winkels loopt een houten boardwalk waar we overheen lopen en af en toe zie je iemand in kostuum lopen. We komen in grote man tegen in zwart wildwest tenue, een dame in een prachtige zwarte jurk, een oud mannetje met een ezeltje en door de straat loopt op enig moment een doedelzak band.

In veel cafe's is levende muziek en in een van de bars wordt gedanst en zitten verklede mensen te kaarten. Alles voor de couleur locale en het is erg leuk. We maken een ritje met een treintje en lopen daarna door de straat. Het is druk en erg touristisch, maar ik denk dat dit de enige manier is, waarop dit behouden blijft.

We rijden door een zonnig en kurkdroog landschap naar ons hotel. Onderweg zien we paarden vrij rondlopen. We hebben een rustige middag in ons hotel. Waren we wel even aan toe.


Groetjes, Marina.

 

2 opmerkingen:

 1. Hoi Marina en DH,
  Dat land met tegenstellingen levert wel prachtige foto's op!
  Ik kreeg echt de indruk of jullie door een film-set andelden, maar dan wel een film met zeer veel bijzondere personages!
  Geniet verder, zeer zeker ook van het mooie weer. Blauwe lucht en veel wind, het lijkt Nederland wel!!??
  Groet van Leo en Maria.
  PS; dank voor de lieve en leuke kaart.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het is een vakantie vol met uitersten! Wat een heerlijke reis! geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...