zaterdag 9 mei 2015

De reis, die de mist in ging.

 

Ja, we gingen letterlijk de mist in. We waren in de wolken, we zaten in de cloud! Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Gisteren waren we in Sequoia National Park. We hebben daar Giant Sequoia's gezien. Je weet niet wat je ziet, zo groot! Ongelooflijk en heel erg mooi.

Het weer werd alsmaar slechter. We vertrokken 's morgens met warm weer uit het hotel. In de loop van de dag werd het kouder en kouder. We gingen de oudste en grootste boom bezoeken. Maar bij het parkeerterrein waar de wandeling er naar toe begon was het 30 graden Fahrenheit en er lag sneeuw. Dat is onder het vriespunt. Ik had sandalen aan en een hele dunne 3/4 broek en het was zo koud. Op het informatiebord stond dat het besneeuwde pad erg glad kon zijn en dus besloten we de anderhalve kilometer niet te gaan. Bij het verlaten van het park werden we overvallen door een gigantische hagelbui.Ik was erg blij met onze 4 aangedreven wielen, want de hagel bleef nog liggen ook. Vanmorgen waren we in Yosemite National Park. Dit keer met lange broek, sokken en dichte schoenen en een jas. Het was koud, maar erg mooi.
De wolken hingen erg laag, waardoor je de toppen van de bergen niet kon zien. De weg, die we wilden rijden was dicht, wegens sneeuwval en dus namen we een andere weg. We hebben onze eigen Nederlandse tomtom bij ons, die ons feilloos door het Amerikaanse land loodst. Maar die weg ging door het hooggebergte over een bergpas, die wel open was, maar we reden echt in de wolken. Ik heb nog nooit zo'n dichte mist meegemaakt. Het was doodeng, want je kon maar een klein stukje weg voor je zien. We waren echt in de wolken! De tocht is verder goed verlopen en we zijn nu bij Lake Tahoe. Ze zeggen dat Californië droog en warm is. Hmmm, tot nog toe alleen nog maar koud en nat!
In het bezoekerscentrum verkochten ze weer quiltblokken van oude prentbriefkaarten en zelfs een compleet quiltpatroon van een landschap uit het park. En een kruissteekborduurpatroon!

Groet, Marina.

 

 

 

 

 

 

 

 

3 opmerkingen:

 1. Wat jammer dat jullie zulk slecht weer hebben. Maar gelukkig zijn jullie stoer genoeg om toch mooie dingen te bekijken.
  Fijn dat we weer mochten meekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Marina en DH,
  Ik schrok even van de titel ` .....in de mist`!. Gelukkig was het letterlijk, maar dan nog,...... wat een rit maar wel met schitterende foto´s. Geniet verder en vele groetjes, Maria.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's, wat een mooie reis maken jullie. Heb je de patronen gekocht?
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...