maandag 9 juli 2012

Quilten op het machine frame.


Vandaag heb ik voor het eerst tijd gehad om het eens goed te proberen. En het lukt. Met vallen en opstaan begin ik te ontdekken hoe het allemaal werkt. Het kost mij naalden (ik moet echt een behoorlijk voorraadje inslaan), heel veel garen en heel veel geduld. Ik heb verschillende garen spanning geprobeerd en ik geloof  dat ik nu de goeie heb. En als de draad breekt of de naald of er gebeurt iets anders dan begin ik blijmoedig opnieuw. Ik heb ook al een keer de quilt moeten oprollen en de stangen  moeten verhogen. 
Zo is er elke keer een verrassing en onderwijl leer ik het frame goed kennen en 
ook hoe de machine reageert.


Mijn steken lijken nog nergens op. Veel te groot of juist te klein. Ik ben lekker aan het droedelen en vormpjes aan het uit proberen. Ik heb een proeflap van 2 meter, dus voorlopig kan ik voort. 
Met recht een nieuw avontuur!

3 opmerkingen:

 1. Heerlijk, lekker uitproberen! Het mag dan allemaal niet in 1 keer gaan zoals het moet, maar als alles zo makelijk was, dan ... is het wel heel simpel ;).
  Ziet er goed uit... en het belangrijkste is dat je het leuk vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou het begin is er en ziet er veelbelovend uit. Al doende leer je, en het is erg leuk om te doen zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik volg je verhaal over het quiltframe, ik heb de zelfde machine en het lijkt me fantastisch om zo'n quiltframe te hebben. Ik heb het uitgeprobeerd in Warffum met het quiltfestival, dus ik ben flink aan het sparen;-))
  Ik heb een cursus doorquilten gedaan, en toen raden ze me aan om quiltnaalden te gebruiken, ik had toen een naaimachine van mijn schoonzus. Maar toen ik wou doorquilten met mijn nieuwe quiltexpression 4 kreeg ik het niet voorelkaar, en raadde iemand(Shirley van zipje en zopje) me topstitchnaalden van schmetz aan. Misschien voor jou ook een optie? Het is zonde dat je telkens zoveel naalden moet kopen, maar het lijkt me ook niet goed voor de machine dat ie telkens breekt...En het scheelt misschien frustratie's :-))
  Maar ik bewonder je doorzettingsvermogen,bravo!
  Succes verder met oefenen, gaat helemaal goed komen.Fijne dag Marina!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...