vrijdag 3 mei 2013

The Enchanted Room.

 

We vertrokken uit North-Dakota en reden Montana in. Na een uur rijden waren we om een paar minuten na 10 uur bij deze quiltwinkel, die om 10 uur open zou zijn. Tot mijn schrik stond het bordje op "closed". Ik had die ochtend op de website de openingstijd nog gecontroleerd! Ik wilde het mijne ervan weten en stapte uit om uit te vinden waarom de winkel dicht was. Zodra ik voor de deur verscheen, kwam er een mevrouw aangerend. Lachend bood ze haar excuses aan. Ze waren achter in de zaak in gesprek met een vertegenwoordiger en waren vergeten het bordje van de deur te halen. Ik werd hartelijk welkom geheten en ik kreeg meteen uitleg over de verschillende kamers van de winkel. De winkel is vroeger een woonhuis geweest en dat is nog goed te zien.
Het is een allerleukste winkel met een groot assortiment. Er wordt een stoel voor mijn man geregeld en ik mag mijn gang gaan en net zoveel foto's maken als ik wil. Ik dwaal van kamer naar kamer. Overal hangen quilts en de stoffen zijn op kleur gerangschikt. De verkoopster komt ons een tijdschrift laten zien. De winkel is er in beschreven met foto's en het verhaal van het ontstaan.

Ik vind een aantal dingen van mijn gading.

Een stofje met postkoets, laarzen en geweren uit de Buffalo Bill Cody collectie, een charmpack met wildwestfilm stofjes, een jellyroll kerststof en een poetsdoekje met de civil war quilt van Barbara Brackman eropgedrukt. Voortaan poets ik mijn bril en mijn computerschermen in stijl. En kijk eens wat er vooraan ligt?

Een Creative Grid liniaaltje van 2,5 bij 6 inch! Gevonden op de grote wand waar een heel groot assortiment linialen van dit merk hing. Hij gaat mee naar huis, Marga.

En tenslotte nog een ban the bom lapje dat in de aanbieding was.

We komen op de leukste plekken. Vanmorgen waren we in een ghost town. Een voormalig goudmijnstadje, dat ook nog eens de eerste hoofdstad van de staat Montana is geweest. De gebouwen zijn goed bewaard gebleven en het stadje is nu een State park. Een van de huisjes is gemeubileerd. Ik vond er deze naaimachine.

Met hele bijzondere speldenkussens. Twee zilveren lepels zijn omgetoverd tot speldenkussens! Zo leuk.

Op de terug weg was er even tijd om deze quiltwinkel te bezoeken.

Er lag een hele leuke quilt met varkentjes .

En van deze quilt met maisplanten en kippen had ik wel een patroon willen hebben.

Ze hadden er veel boeken en ik heb er een paar gekocht.

Vanmiddag zijn we onderweg even gestopt om wat te eten en te drinken. Het was een eethuis /antiekzaakje. Daar zag ik deze kast met porseleinen vingerhoedjes. Ik had ze wel allemaal mee willen nemen, maar ja, ik gebruik nooit een vingerhoed ;-)

Marina.

 

2 opmerkingen:

 1. Hallo Marina.
  Wat is dat genieten om met je mee te reizen, door alleen maar met een kopje koffie of thee lekker achter de pc te kijken en te lezen. Nog vele veilige mijlen en ik kijk er naar uit om al het moois op de Bee te kunnen zien.
  Lieve groet, Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ongelofelijk dat er zulkegrote quiltwinkels bestaan.
  Te. Gek echt onwijs gaaf dat je hem gevonden hebt en voor mij mee wilt nemen.
  Duizendmaal dank daarvoor, zit hier op de bank met een glimlach van oor tot oor.
  Het is maar goed dat niemand het ziet.
  Veel plezier verder.

  Groetjes,
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...