dinsdag 14 mei 2013

Moab, It's Sew Moab.

 

We hebben een paar dagen doorgebracht in Green River. Het is een gehucht van niks, echt waar. Behalve het prima hotel langs de oever van ..... de Green River. Dit is de grote rivier, die in de Colorado rivier stroomt en dan de Grand Canyon uitslijt! Ongeveer 40 mijl ervandaan ligt Moab. Moab is bekend als mormonen nederzetting, bekend van vroegere uranium mijnen, bekend van Hollywoodfilms, vanwege de fantastische ligging in adembenemende natuur en tegenwoordig een druk toeristen centrum. Raften op de rivier,kanoën, mountainbiken, fietsen, met jeeps door de woeste natuur karren ( en met woest bedoel ik woest: niet op gebaande paden blijven maar zoveel mogelijk rotsen opzoeken en als een soort berggeit met je jeep daar over heen "rijden"), rijden met kwats, motorrijden en paardrijden. Alles kan in de omgeving van deze plaats. Het laatste weekeinde van april verzamelt elke jeepliefhebber van de USA zich hier voor rally's in alle soorten en moeilijkheidsgraden, een parade van oude en nieuwe jeeps en alles wat je verder met jeeps kunt doen. We hebben ze wel eens weg zien rijden, de dag erna. Amerikanen kamperen graag en ze hebben de mooiste en meest bijzondere kampeerwagens, die je je kunt voorstellen. De allerkleinste en de allergrootste. En ze vinden het geen punt om van alles achter zich aan te trekken. Dus achter een grote kampeerbus kun je een auto aan de trekhaak zien hangen. En achter een pick-up truck met een grote trailer er aan, kan een aanhangwagen zitten met daarop een jeep, of 2 motoren of een quat of wat dan ook. Een feest om te zien. Wij waren er vlak voor Moederdag. Daar wordt hier veel aandacht aan besteed. Er waren heel veel kampeerders, zowel met tent, caravan als trailers. En heel veel fietsers. Ook werd er veel gepaft en gekanood. Het is een gezellig stadje waar wij graag komen. Arches National Park ligt er om de hoek en iets verder weg ligt Canyonlands, ons favoriete park. En er is quiltwinkel It's Sew Moab. Ik ben er al een aantal keren geweest en de eigenaresse herkent mij al!

Ze heeft altijd leuke quilts. Deze keer viel deze quilt mij direct op. De figuren zijn op een zwarte ondergrond geappliqueerd. Heel erg mooi.

Ik heb wat van deze stofjes gekocht en het patroon.

D
De winkel is niet groot, maar smaakvol ingericht en ze heeft prachtige stofjes.

Deze vrolijke quilt is gemaakt van de stofjes, die er achter op het bed liggen.

En dan deze groen met grijze quilt. Een heel simpel patroon, maar de stofjes zijn prachtig en de quilt is heel mooi gequilt.

Deze quilt hing aan de muur van de lesruimte. Allemaal batiks.

Na het bezoek aan de quiltwinkel zijn we naar Canyonlands gegaan.

En dat ziet er ongeveer zo uit.

 

 

 

 

 

 

We zijn vast van plan er nog eens naar toe te gaan.

Marina.

 

2 opmerkingen:

 1. Wat maak je toch een mooie reis. Leuk dat je ons mee laat genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo, ik ben weer helemaal bij. Heerlijk om jouw reis via je blog mee te maken. Dat bezoek aan Handi-quilt heb ik wel twee keer gelezen. Prachtig al die machines die over de hele wereld gaan, in elke uithoek staat er wel een, volgens mij.
  En die "kleine" quiltwinkel geeft toch weer een tas vol mooie spullen.
  Geniet verder van de reis, en zeker ook van de natuur.
  Groet, Maria.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...