zondag 26 augustus 2012

La Petite Ecole.

Mijn Quilt Avontuur!


Het heeft even geduurd, maar de rand zit er aan en de top is af! Het smalle bruine randje geeft een beetje oempf! aan het geheel. Ik vind dat wel leuk. De 2e rand was nog even een gepuzzel. Ik had oorspronkelijk een rand van 15 cm in gedachte en zo breed had ik de stof ook gesneden. Maar toen er 2 randen aanzaten van de vier vond ik er niets aan. De twijfel sloeg toe en bijna had ik de randen er weer afgesloopt om een andere stof uit te zoeken.
Maar gelukkig kon ik te rade bij mijn vriendin en buurvrouw. Samen ontdekten we dat de rand gewoonweg te breed was. Het middenstuk "dreef" op de rand en de rand vroeg alle aandacht. 
Dus werd er in en uitgevouwen en werden verschillende breedtes geprobeerd. Met dit resultaat: een rand van 10 cm. En nu is het prima.

Het goed op de foto zetten van zo'n grote quilt is nog een hele kunst. Bovenop een trapje staan en het toestel hoog boven de quilt houden leverde maar 1 bijna  goede foto op en dat is deze.

 Ik ga de quilt op het machine frame quilten. Hij heeft nog net een goede maat om op het frame te passen. Nu eerst maar eens op zoek naar een goed patroon en dat in de vingers zien te krijgen. 
Want het moet natuurlijk wel mooi worden.

5 opmerkingen:

 1. so wonderful to see your petite ecole quilt again. It is so beautiful and great that it is on the quilting frame.
  Happy quilting.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ontzettend leuke en mooie top !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En zoals altijd..in het echt nog mooier! Ik heb toch maar de Curve Master Foot en de Tweezer besteld..je hebt me echt overtuigd ;-) ben benieuwd! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel leuk om het eindresultaat te zien, gr.mia

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...