zondag 19 februari 2012

De koning te rijk!

Zaterdag was ik in Den Haag voor een boodschap en ik heb de gelegenheid te baat genomen om naar een quiltwinkel te gaan. Naar 2 winkels eigenlijk.In de eerste winkel, Quilters Palet,  heb ik prachtige blauwe lapjes gekocht. Ze hadden een prachtige collectie reproductie stoffen en batiks. En eigenlijk vond ik elk lapje in deze winkel mooi. In de 2e winkel, The Stitch Cottage, waren veel minder lapjes naar mijn smaak. Maar daar ben ik iets heel bijzonders tegen gekomen. Deze stof namelijk.


Deze stof gebruik in een log cabin project met 9 verschillende log cabin variaties. Het is mijn eerste grote project, dat langtijdelijk in de kast ligt te wachten tot ik weer inspiratie heb om er mee door te gaan. Deze stof is nergens meer te krijgen. De fabrikant heeft het in zijn archief gezet en het komt er waarschijnlijk nooit meer uit. Ik heb de halve wereld afgezocht naar deze stof, want ik vind het zo ongeveer de mooiste stof, die ik ooit gezien heb. Ik heb waarschijnlijk nog wel genoeg om in mijn quilt te verwerken, maar ik wilde er meer van hebben om het ook in andere projecten te gebruiken. En zaterdag stond ik plotseling oog in oog met deze stof in de kast van de winkel. Ik liep er met een grote stap naar toe en haalde met een beweging de plank uit de kast. Het is zelfs de verkoopster van de winkel opgevallen, zei ze bij het afrekenen. Ik werd er zo blij van dat ik deze stof gevonden heb. Ik heb alles op de plank gekocht. Dat is  ongeveer 2 meter. Ik voel mij de koning te rijk! 

5 opmerkingen:

 1. Prachtige stof. Je zult die vast selectief gaan gebruiken om er zo lang mogelijk van te genieten. Wat leuk dat je die gevonden hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik kan me voorstellen dat je blij was met deze stof: wat een bjoetie!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is dit een stof van Mary koval? Zij heeft een eigen winkel in bedford, Pennsylvania, USA. Misschien heeft zij nog wel wat! Ach en twee meter erbij is ook niet slecht, super dat je het gevonden hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Judith,

  Dit is inderdaad een stof van Mary Koval. In de tijd toen ik de stof zocht, kende ik haar nog niet, alleen de fabrikant. Ik zal haar webshop eens afstruinen, Groet, Marina.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. prachtige stof, ik heb dezelfde gekocht in de quiltwinkel in zwijndrecht. Wist niet dat het Mary Koval stof was! Ik heb hem ook in het bruin. Ik gebruik het overal voor, de kleuren zijn zo helder!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...