zaterdag 7 januari 2012

La Petite Ecole schoolhouse blokken.

Ik ben eindelijk begonnen met het naaien van de schoolhouse blokken. De voorbereidingen waren heftig. Zo zag het bouwterrein eruit. En dit is al heel netjes vergeleken bij de georganiseerde chaos, die hier aan vooraf ging.


Ik ben al de hele week patroondelen aan het tekenen met behulp van mallen. En uitknippen natuurlijk. Elk huis heeft 24 onderdelen. Het worden 13 huizen. Reken maar uit hoeveel onderdelen dit zijn. Op het laatst werd ik er ibbel van. Ik had een layer cake, een jellyroll en een charm pack van dezelfde stof en geen idee of ik genoeg stof had. Het was ook een uitzoekerij welke stukjes ik het beste van welke maat stof moest knippen. Ik werk liever met fatquarters en ik snij liever met het rolmes. Dat heeft deze ervaring mij in elk geval geleerd. Het eerste plan was om per  huis dezelfde rode, beige en grijze stofjes te gebruiken, maar daar moest ik van af stappen en dat is maar goed ook, want alles hetzelfde in 1 huis wordt erg saai. Uiteindelijk had ik vanmiddag alles geknipt in keurige stapeltjes of tafel liggen, toen ik ontdekte dat ik vrijwel geen schoorstenen had geknipt. Ik was voor de zoveelste keer de tel kwijtgeraakt. Dit komt omdat veel onderdelen van dit blokeen verschillende functie hebben, maar wel dezelfde maat. Maar dit probleem heb ik naar later verschoven. Ik wilde eerst de huizen samenstellen. De huizenblokken zijn redelijk groot, 12 inch, en mijn tafel is absoluut te klein om er 13 grote blokken op te construeren en al gauw raakte ik volkomen het spoor bijster. Ik heb overwogen naar een andere kamer en een andere tafel te verhuizen, maar dit is het probleem verplaatsen. En als ik het dan even helemaal niet meer weet, dan is er gelukkig altijd mijn vriendin, die naast mij woont en die van puzzelen houdt. Terwijl ik op haar wachtte, zocht ik naar iets om de huizen op te leggen, zodat ik ze gemakkelijk kon verplaatsen op de nog steeds te kleine tafel. Gelukkig heb ik heel veel placemats en dit bleek het ei van Columbus te zijn. Met z'n tweeen hebben we de lapjes over 13 placemats verdeeld en huizen samengesteld.


Hier en daar had ik toch te weinig ramen of deuren geknipt, maar dit was gelukkig te verhelpen. Ik had nog reepjes stof. We hebben de huizen, op een paar struktuur elementen na,  zo verscheiden mogelijk gemaakt. Behalve de schoorstenen. Ik had nog maar 1 soort stof over en daar heb ik de schoorstenen van gemaakt. Ik vind de schoolhuizen heel erg leuk worden. dank je wel, buuf!

Dit zijn de eerste 2 huizen.En voor de aardigheid laat ik ze zien met een paar mini huisjes erbij.


In principe hebben deze 2 projecten niets met elkaar te maken. Het worden 2 aparte quilts. Maar het toeval wil, dat ik ze gelijktijdig maak.

De oogst van deze week is tot nog toe: 5 huizen in 2 maatsoorten af, 11 grote huizen klaar om te naaien en een stuk of 7 minihuisjes voorbereid in zakjes klaar voor paper piecing. Niet slecht! En gelukkig is er niemand die de score bijhoudt!

4 opmerkingen:

 1. they look fantastic! Well done.
  The little houses look wonderful too.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Práchtig!
  Leuk die 2 huis projecten tegelijk.
  Veel succes en plezier met bouwen.
  Groetjes, Ellie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er spannend uit. Ben benieuwd naar het resultaat. Ik maak ook een combinatie van schoolhouse en kleine huisjes. Wil alleen het schoolhouseblok nog wat aanpassen. Ben er nog niet helemaal uit hoe ik die wil hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Your houses are fantastic - love the scrappiness of them!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...