zondag 8 januari 2012

Het wordt al een school!

Inmiddels zijn er 4 schoolhouse blokken af en dat vraagt om uitproberen. Ik heb gekozen voor de rode letterblokken. Ik heb ook grijze en dat is ook mooi, maar dit is levendiger. We hebben ook allerlei kleuren sashings geprobeerd. Grijs is het mooist. Ik heb niet genoeg van deze stof in het grijs, dus ik ga op zoek naar een goed bijpassende grijze stof met een beige ietsje er in. Dit wordt de komende maanden een leuke stofjes jacht. Het wordt al een hele quilt zo. Maar er is ook een knelpunt. De letterblokken zijn een paar centimeter kleiner dan de huisjes blokken en hoe dat opgelost moet worden, weet ik nog niet. Ik dacht eerst  een rand om de letterblokken te maken, maar die randen gaan dan verspringen en ik vraag mij af of dit niet te onrustig wordt.
Mijn vriendin en ik hebben allerlei andere lay-outs geprobeerd. Bijvoorbeeld alle huisjes blokken in het midden en een rand letterblokken er om heen. Er zijn genoeg letterblokken en dan kan ik ook de grijze erbij gebruiken. Of een tweezijdige quilt maken, met aan de ene kant de huisjes en aan de achterkant de letterblokken. Dan kan ik nog eens varieren welke kant voor hangt of boven ligt. Of een  quilt met 1 letterblok in het midden en erom heen alle huizen en de achterkant andersom: in het midden 1 huis en er omheen alle letterblokken. Keuze genoeg en ook genoeg gepuzzel voor de boeg. Morgen verder naaien aan de huizen.

3 opmerkingen:

  1. the alphabet blocks look beautiful with the houses, I hope you can work out a way to use them.
    Good luck choosing.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Misschien zou je de huisjesblokken iets kleiner kunnen maken? Ik vind de combinatie van de letterblokken met de huisjesblokken wel erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...