vrijdag 20 januari 2012

Een ster in de Waag.

Soms kom je zulke verrassende dingen tegen. Gisterenmorgen was ik op een bijeenkomst in de Waag in Amsterdam. De Waag is het oudste niet godsdienstige gebouw in Amsterdam en het staat op de Nieuwmarkt. In de Waag was vroeger een aantal gilden gehuisvest. Onder anderen, die der chirurgijns.  In hun  "Theatrum Anatomicum"  werden anatomische lessen gegeven aan andere chirurgijns. Rembrandt heeft daar een beroemd schilderij over gemaakt. Op de Nieuwmarkt werden vroeger misdadigers ter dood gebracht. Een keer per jaar werd het lichaam van een ter dood gebrachte misdadiger "gebruikt" voor een openbare anatomische les. De anatomische les vond plaats op de bovenste verdieping, waar een grote middentoren is. In het plafond van de toren zijn de wapenschilden van de chirurgijns afgebeeld. 
 Daar recht onder is in de vloer een prachtige ster te zien.

Mijn quiltershart kon deze prachtige afbeelding niet negeren en ik moest er een foto van maken. Rondom zie je de snoeren van de computers en de poten van de tafels, waar wij aan zaten te praten. Welk een inspirerende omgeving!

2 opmerkingen:

  1. Leuk he dat je overal quilts in ziet. Wij zijn op rhodos in een oud badhuis geweest met mozaikvloeren, krijg je echt inspiratie van.
    groetjes janet

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...