zondag 3 april 2011

Civil War Stars.

In dit Burgeroorlog herdenkingsjaar wil ik voornamelijk quilts maken met dit thema. Zo ook de Civil War Stars. De naam zegt het al: in deze quilt komen alleen sterren voor. Het is het meest populaire blok uit deze periode.


De quilt wordt opgebouwd uit rijen en de rijen zijn opgebouwd uit blokken. Alle blokken zijn sterren en elke ster staat symbool voor een element uit de Amerikaanse Burgeroorlog.
Dit is de eerste rij.


De eerste rij is geinspireerd door de Amerikaanse vlag. De rode en beige strepen vertegenwoordigen de 13 strepen op de originele vlag, die ontworpen is tijdens de revolutie.De 5 "pinwheel stars" in het midden vertegenwoordigen de sterren in de Amerikaanse vlag en het aantal jaren dat de oorlog heeft geduurd van april 1860 tot april 1865.


De tweede rij heeft 6 sterren, de Barbara Fritchie sterrren, genoemd naar een kleine grijsharige bejaarde dame, die, volgens de folklore,  weigerde de vlag van de Unie weg te halen, toen troepen van de Zuiderlingen door haar stad marcheerden. 


Ik heb de 2e rij bijna af.

Deze quilt is een Blok van de maand van de Temecula quiltshop uit de Verenigde Staten. Elke maand een zachte envelop op de mat met de prachtigste stofjes. Mijn vingers kriebelen om er mee aan de slag te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...