donderdag 20 mei 2010

Quilts op onverwachte plaatsen.

Vanmorgen stopten we voor koffie. Echte koffie en niet het warme donkerbruine water dat de Amerikanen koffie noemen. Soms hebben we dit geluk! In de zijkamer waar een paar tafeltjes en stoeltjes stonden, hing een prachtige quilt aan de muur.


Aangezien we in het Cherokee Indianen reservaat waren, was de verrassing des te groter. Dit is niet het soort werk dat Indianen maken.

 The Great Smoky Mountains National Park ligt op de grens van North Carolina en Tenessee. Het is een prachtig natuurgebied met de grootste en oudste wouden ten oosten van de Mississippi. Waar je het park binnenkomt, is een bezoekerscentrum met informatie, prentbriefkaarten en boeken. Vlak naast de ingang hing een prachtige quilt. Ik was zeer verrast.


Er hing geen bordje bij en niemand wist wie hem gemaakt heeft en hoe lang hij daar al hangt.
Maar mooi is hij wel.

Onderweg door het park stopten we ook bij een ander bezoekerscentrum. We waren bij het 1e bezoekerscentrum vergeten de folder mee te nemen waar de route door het park in staat. En dan weet je niet waar je rijdt en dat is best lastig.
Dit bezoekerscentrum was veel groter en we hebben er ook een documentaire over het park gezien. Toen ik de filmzaal uit kwam, hing aan de tegenovergestelde muur deze quilt.


De maakster heeft met deze quilt, die een ode is aan National Park The Great Smoky Mountains, een eerste prijs gewonnen. Hij is prachtig. In het midden is een geborduurd paneel. Daaromheen allemaal verschillende blokken. Langs de bovenrand is een rand kleine blokken met dierafbeeldingen die in het park voorkomen en aan de onderkant een rij blokken met planten en bloemenafbeeldingen, die in het park voorkomen. Echt heel erg mooi. Klaarblijkelijk is er ooit een patroon van geweest en hebben veel mensen er naar gevraagd. Nu hangt er een bordje bij dat het patroon niet meer verkrijgbaar is.
Je kunt wel zien welke blokken er gebruikt zijn.


Hier nog een paar details van de quilt.Deze mooie quilts waren echte kadootjes.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...