zondag 9 mei 2010

Als je goed oplet, zie je ze: Quiltbarns.


Een quiltbarn is een schuur met de afbeelding van een quiltblok op de buitenmuur. Een typisch Amerikaans fenomeen. In de staten Ohio, Tenessee en Kentucky zijn bijna 250 quiltbarns in elke staat. Op sommige plaatsen kun je een foldertje krijgen met de route en vaak vind je ze ook online. Het begon met iemand die het quiltwerk van haar moeder eer wilde aandoen en een quiltblok op een houten frame op een schuur plaatste. Het idee heeft veel navolging gevonden en de laatste jaren zijn er allerlei initiatieven om quilts op schuren te plaatsen en ook op andere gebouwen. Zelfs binnen de bebouwde kom. Het is een manier om traditie te verbinden met het moderne leven. En het staat erg leuk. Gisteren reden we langs een schuur, die vlak langs de weg lag. Op de wand een 9-patch in rood en groen, onmogelijk om te fotograferen. We waren blijkbaar in een gebied met quiltbarns. Aangezien ik niet wist waar ze te zien zouden zijn, werd ik er telkens door verrast. Heel erg leuk om de quiltblokken te ontdekken, maar zeer frusterend dat ik ze niet kon fotograferen. Je kunt nu eenmaal niet op stel en sprong de auto stoppen en even snel keren is er ook niet bij. Vandaag waren we in Renfro Valley in Rockcastle County in Kentucky. En daar vond ik een foldertje met een quiltbarntrail met 21 quiltbarns.


We konden ze niet alle 21 bekijken, maar er was wel tijd om er 4 te bekijken.

 We volgden de route op het kaartje en moesten behoorlijk om ons heen kijken, want je weet wel waar je naar zoekt, maar niet of het links of rechts van de weg zal zijn of het voor je is of misschien juist op een gebouw achter je.
Doordat je er op bedacht bent, kun je gemakkelijker stoppen of een parkeerplaats zoeken en een eindje terug lopen.We hebben ze inderdaad alle 4 gevonden en nog een paar die niet op ons lijstje stonden. Waarschijnlijk horen die bij een andere trail.

Eentje vonden we pas op de terug weg, want die stond inderdaad aan de andere kant van de weg achter ons, zodat we die niet hadden kunnen zien.En deze stond los in de tuin. 


Het was een geweldig leuke tocht. Ik heb geen lapje in mijn handen gehad en was
de hele tijd met quilts bezig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...