zondag 23 mei 2010

Little Quilts.

Ten noorden van Atlanta, Geogia, ligt de voorstad Marietta. Daar is een quiltwinkel, die Little Quilts heet. Een winkel, die ik tot nu toe alleen van de on-line nieuwsbrief ken en die mij door Cathelijn van De Sampler aanbevolen is als een hele mooie winkel. En daar is geen woord van gelogen.
Dankzij de tom tom in onze huurauto, die hier overigens neverlost heet, vinden we de winkel zonder veel problemen. De vreugde begint al aan de buitenkant, die er uitnodigend uitziet.Achter de dubbele deur tref ik een prachtige winkel aan. Er zijn heel veel quilts en quilts in wording en delen van quilts uitgestald. En dit op een hele gezellige manier. Er is geen stukje muur leeg. Sommige mensen zullen de winkel overvol vinden, maar ik hou'er wel van.De uitstalling is erg smaakvol en uitnodigend. Ik moet erg veel zelfbeheersing aan de dag leggen, want de reis is bijna ten einde en het gewicht van mijn koffeer en de extra tas hebben hun maximum bereikt.Maar ik zwicht voor een patroon waar in de winkel de quilt van uitgestald is, een boek met Little Quilt patronen en een rol met 21 nieuwe shirtings. Boven een deuropening zie ik een aantal blokken van de Civil War Tribute. Nu ik een aantal plaatsen heb bezocht waar veldslagen hebben plaatsgevonden, begrijp ik de inpact van deze oorlog veel beter. Ik heb inzicht gekregen in wat de burgeroorlog voor de Verenigde Staten heeft betekend, de rol van het Noorden en het Zuiden, het herstel van de Unie, de afschaffing van de slavernij en de strijd voor burgerrechten in de jaren 60.
Mijn motivatie om aan de quilt te werken is enorm gegroeid.Bij het afrekenen zie ik op de toonbank, prominent in een standaard, de Quiltmania met de quilt Koninginnedag op Marken van Elsbeth Wallenburg van Den Haan en Wagenmakers staan. Ik had hem zelf nog niet gezien en bladerde hem snel door. Hij is erg mooi. Het was erg leuk om aan de verkoopster te vertellen dat ik de  ontwerpster ken en de winkel waar zij werkt.


Ze heeft mijn rol met shirtings in haar handen. En liefhebsters van sticheries, wat vinden jullie van deze?En zo is de reis bijna ten einde. Maandag ben ik weer thuis met veel nieuwe indrukken, mooie lapjes, mooie boeken en mooie plannen voor nieuwe quilts. Maar eerst maar eens hard werken aan bestaande projecten.

4 opmerkingen:

 1. What a wonderful journey you have had.
  I think the stitcheries in your last photo are beautiful. Did you bring them home with you?
  Have a safe trip home.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wow, wat een heerlijke winkel lijkt me dat!!
  je zou er zo met tassen vol vertrekken, tis net luilekkerland voor quiltfanaten!!!
  leuke stitchery, veel succes en plezier ermee!!!!
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ontzettend leuk om je stukjes te lezen van je bezoeken aan quiltwinkels in Amerika. Ik ga deze zomer een maand naar de westkust. (Wel met man en 2 zonen!!!!!) Hoe krijg ik de auto gestopt als ik een quilt winkel wil zien. Enfin ik vraag me af hoe je deze winkels hebt gevonden hoe ben je achter deze adressen gekomen heb je een bepaalde site bezocht, gevonden? Graag hoor ik van je. Met groet Carina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. geweldig om mee te genieten van je verhalen over Amerika en vooral over Georgia waar ik heel vaak geweest ben, voor het laatst in 2000, ben helaas pas in 2001 gaan quilten en vind het erg jammer dat ik nooit bij Little Quilts geweest ben, heb een aantal boeken van ze ben er weg van, en dan te bedenken dat we er altijd vlak in de buurt zaten aan het begin van onze vakanties die altijd in Atlante begonnen....................

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...