zondag 17 maart 2013

1,2,3 Scrappy Red


De eerste 3 blokjes zijn klaar. En het is een waar feest om er aan te werken. Het zijn heel erg leuke stofjes en de blokjes worden superleuk. 


Op het blog van Marga heb ik kennisgemaakt met de Corner Trimmer van Marti Michell. Wat een handig dingetje is dit. Ik heb hem dezelfde avond besteld bij Minewood quilting en zaterdag viel hij al in de bus. Fantastische service. Ik gebruik hem niet om de mallen te maken, want die had ik al gemaakt van paternoplaat, maar ik snij de hoekjes af van de stukjes stof en dat is ontzettend handig bij het aan elkaar zetten van de stukjes. Ze passen precies. Ik kan zo al een paar quilts noemen waar ik dit hulpmiddel heel goed bij had kunnen gebruiken. Ik weet zeker dat ik het in de toekomst nog veel zal gebruiken. Een ander handig dingetje is het kleine liniaaltje. Ik heb deze kleine liniaal in een opwelling gekocht als vakantie souvenir. Je weet wel, zo' n dingetje dat bij de kassa ligt en waarvan je denkt, ach laat ik het meenemen. Leuk om deze winkel aan te herinneren. Wel nu,  ik gebruik het dagelijks. Het is heel handig om kleine stukjes te snijden of om een blokje bij te snijden, of om een maat te controleren. Ik gebruik het ook om naad toeslag te tekenen. Het formaat is handzaam en het liniaaltje is breed genoeg om voldoende druk uit te oefenen zodat het niet wegglijdt bij het snijden.


En zo is het 3e blokje geworden. Ik ben nog steeds geen held in het maken en gebruiken van mallen, maar het lukt steeds beter. De nieuwe corner trimmer is een fantastisch hulpmiddel. Ik vind het wel erg veel voorbereidend werk. Meer dan wanneer je snijdt. 
Bij dit blokje  heb ik veel voordeel gehad van de transparantie van het paternoplaat. De bloemen en vogeltjes kon ik zo goed centreren en dat lukt niet als de mal ondoorzichtig is.
Ik kan bijna niet wachten op de volgende blokjes!

2 opmerkingen:

 1. Ik geloof dat ik de cornertrimmer ook aan mijn spulletjes ga toevoegen...
  Had hem net als jij gezien bij Marga, fijn om van de ervaringen van anderen te kunnen leren !
  Groetjes Sis

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die Blöcke sehen sehr schön aus.

  Liebe Grüße Grit

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...