maandag 18 maart 2013

And Now For Something Completely Different......!


Dit is het 2e blok van de Amish with a Twist. Het is een groot blok en het komt 1 keer voor in de quilt. Op de afbeelding is het blok in de "donkere baan op de punt" te vinden. Een beetje rechtsboven.
Waar is het 1e blok? 
Dat is in de maak. Daar moet ik er 12 van maken, dus dat heeft even tijd nodig. Vooral omdat het direct al zo ongeveer alle verschillende kleuren stof gebruikt, die ik voor deze quilt in de voorraad heb. 
En dat zijn er 11! 
Dat is veel snij werk en het vraagt ook om een goede organisatie om alle stofjes uit elkaar te houden, met het juiste naampje er op en op een handige plek, enz. enz. Een stevig klusje, maar een goede voorbereiding betaalt zich later terug, zullen we maar zeggen.


Dus ben ik met een overzichtelijk blok begonnen waar ik maar 3 kleuren voor nodig had en waar ik er maar 1 van hoefde te maken. Zo kon ik even wennen aan de stof. De stof heet Centennial Solids en is van Marcus Fabrics. Het is prachtige stof. Het werkt heel erg fijn en het strijkt prachtig glad. 


Ik had nog nooit eerder op deze manier flying geese gemaakt. Het is echt super gemakkelijk.


Met 2 grote vierkanten en veel kleinere vierkanten, die een bepaalde verhouding hebben ten opzichte van het grote vierkant, heb je ze zo in elkaar.


De uitleg is mooi en erg duidelijk.


Dus nu ben ik klaar voor de 12 blokken 1.

1 opmerking:

  1. Hoi Marina, dank voor je bezoekje aan mijn blog. Jij maakt ook mooie quilts! Ik ben zondagmiddag 7 april in Rijswijk, dan ben ik daar een van de Quilt Angels. Ik zal het Rio doosje voor je meenemen! Tot dan!
    Groetjes, Hilde

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...