woensdag 30 januari 2013

Boeken, boeken, heerlijke boeken.


Toen ik vanmiddag thuis kwam, stond er in de gang een grote zak. Ik ben er aan voorbijgelopen. Ik dacht dat het wel weer een postbestelling zou zijn voor een van de buren. Wij fungeren af en toe als postdepot voor buren, die niet thuis zijn als de postbode komt. "Wat zit er in die zak?" vroeg mijn man aan mij. "Ik heb geen idee," antwoordde ik. "Hoezo?" "Jouw naam staat er op, het is voor jou."
Ik was stomverbaasd. Het was een hele grote zak, maat zak van Sinterklaas en afkomstig uit de Verenigde Staten. Ik had nog niets in de gaten. Ik heb 2 weken geleden wel een aantal boeken besteld, maar die zouden pas half februari komen. Ik wist het echt niet. De zak was dichtgebonden met een stevig kunststof bandje en er hing een label aan met mijn naam en adres erop. Het is  een Amerikaanse postzak. Het was echt bizar. 
Ik maakte de zak open en er zat een kartonnen doos in. De doos was open en ik begreep dat de doos daarom in de zak zat. Ik denk dat de douane de doos opengemaakt heeft om de inhoud te inspecteren. Waarom ze de doos niet gewoon weer dichtgeplakt hebben, snap ik weer niet.


In de doos zaten mijn boeken. Ze zijn veel eerder geleverd dan verwacht en ik ben er heel blij mee. Het is het nieuwste boek van Jennifer Chiaverini Mrs. Lincoln's Dressmaker. Precies op tijd om te lezen voordat ik de film Lincoln ga zien! Quilts from the American Homefront van Rosemary Youngs. Dit is weer een boek met quiltblokken en brieffragmenten. Dit keer over de Tweede Wereld Oorlog. Civil War Sampler van Barbara Brackman. Het boek dat zij gemaakt heeft van het blog dat zij vorig jaar heeft geschreven. En Sarah Morgan. Het dagboek van een vrouw uit het Zuidelijk deel van de Verenigde Staten tijdens de burgeroorlog. Er zijn veel dagboeken van vrouwen uit de noordelijke staten en weinig van vrouwen uit de zuidelijke staten. Ik ben heel benieuwd naar haar verhaal.
Heerlijk zo'n stapeltje nieuwe boeken.

1 opmerking:

  1. Oh dat is genieten! Heerlijk met buiten storm en dan zo'n stapel smul boeken! Denk dat we je een poosje hier niet zien ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...