zondag 25 november 2012

Aan het werk met de swap blokjes.


 Alle papiertjes zijn er af. Dit was een leuk en ontspannen karweitje, waarbij elk blokje door je handen gaat. Zo'n bakje met blokjes ziet er prettig en overzichtelijk uit. 
Ik ben misschien toch wel een erg ordelijk tiep!


Ik heb mijn tafel zo leeg mogelijk gemaakt om alle blokjes uit te leggen. Er zijn dubbele blokjes, en die wil ik toch wel graag bij elkaar hebben. Later blijkt dit van geen enkel belang te zijn. De blokjes moeten ook op kleur gesorteerd worden. 


De lange plank van mijn quiltframe is daar erg handig bij. 


Ik heb veel blauw, veel bruin, groen, roze, een beetje oranje en een beetje paars, rood en een heel klein beetje zwart. En een hoeveelheid blokjes van onbestemde kleur-combinatie,  waarbij het licht/donker effect, althans voor mij, niet echt aanwezig is. Maar die zullen vast ook wel ergens een plekje krijgen.


Dan kan het experimenteren beginnen.

Ik heb om te beginnen dit patroon gekozen.

Ik heb een charmpakje met prachtige rode stofjes, turkey reds. Ik vind ze echt schitterend en ik zou van elk stofje wel meters willen hebben. Daarmee kan ik dit patroon maken. Ik moet dan alleen nog 2 vierkantjes toevoegen op de hoeken.


Er zijn ook een paar groenen en lichte stofjes bij.
Ik ben nog niet echt erg enthousiast. Dus ga ik nog een paar andere opties proberen. 
Het kan nog alle kanten uit.

2 opmerkingen:

  1. Ziet er nu al leuk uit! Maar met die mooie blokken in 't midden wordt het echt prachtig. Ik kan me je voorkeur voor de rode blokken indenken, maar in zo'n scrappy geheel kunnen de groenen ook heel goed. Succes ermee!
    Groetjes, Marjo B-W

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een klus, maar het ziet er al goed uit. Ik vind dat blokje erg mooi worden. Succes ermee.
    Groet, Maria

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...