zondag 3 juni 2012

Van foto naar freezerpaper.


In de vakantie heb ik heel veel mooie dingen gezien en die buitelen nog vrolijk door mijn hoofd. Ik zou heel graag beelden in een quilt willen vangen, maar dat vind ik heel erg moeilijk. Ik ben niet zo'n tekenaar of ontwerper. Dat heb ik inmiddels wel ontdekt. Ik wil een poging wagen met een concreet voorbeeld.
Op een van de hotels waar we logeerden heb ik een hele mooie wandversiering gezien. Die heb ik gefotografeerd. Ik wil proberen er een quilt van te maken.
Ik heb de foto nagetekend in een maat, die werkzaam is.


De cirkel heeft een doorsnede van 24 cm en het blok wordt 30 cm. Ik gebruik batik stoffen in kleuren die het origineel zo dicht mogelijk benaderen. Ik twijfel nog of ik de tegellijnen in het quiltblok zal verwerken of dat ik de kleuren vlakken in zijn geheel maak. En ook de metalen rand verwerk ik niet in de quilt.


Vandaag heb ik de tekening op freezerpaper overgenomen. Daar ga ik patroondelen van maken. Ik denk dat ik een deel van de cirkel uit stukjes naai en een deel appliqueer. Ik weet nog niet welke kleur de omlijsting van de cirkel wordt. Dat bekijk ik als de cirkel klaar is.
Ik vraag mij af of ik er voldoende struktuur in kan krijgen en of de schaduw werking een beetje overkomt en natuurlijk of het mooi wordt. Ik ben heel benieuwd en ik vind het heel spannend.

3 opmerkingen:

 1. Zeker spannend. Een leuke uitdaging ook. Volgens mij ben je goed op weg en wordt het straks prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is een hele leuke manier om te ontdekken of dit een stijl is die je leuk vindt. Gewoon doorgaan,en nog niet te veel nadenken over het resultaat,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke uitdaging en tot nu toe ziet het er prima uit!! Ook een leuke manier om na te genieten van je vakantie
  groetjes janet

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...