dinsdag 8 mei 2012

Mesa Verde.

Gisteren waren we in Mesa Verde National Park. Er zijn heel veel indianen nederzettingen. Sommigen zijn heel groot en die kun je bezichtigen onder leiding van een gids. De wooncomplexen zijn gebouwd in een open grot onder de richel van de mesa.Om de nederzetting te bereiken, moet je lange trappen af en een pad naar beneden volgen. Om er weer uit te komen, moet je 3 ladders op, die tussen de rotsen zijn geklemd. De indianen gebruikten geen ladders. Zij maakte gaten in de rots voor hun vingers en tenen!

Deze mensen maakten prachtig zwart-wit aardewerk. Dat was te zien in het museum.Hun voorouders maakten prachtige manden.Deze is om voorraden in te bewaren.

Deze werd gebruikt om zaden en vruchten te verzamelen en werd op de rug gedragen.

Prachtig handwerk, heerlijk om naar te kijken.

Aan de voorkant van het hotel waar we logeerden, hangen siertegels. Hieronder laat ik er een paar zien.Meer dan genoeg inspiratie aan alle kanten.

Marina.

3 opmerkingen:

 1. Hallo Marina, ik blog ook over quilten en mijn andere liefde, reizen (Amerika). Leuk om daarom je reisverslag te lezen. Allemaal bekende plaatsen die wij ook ooit bezochten. Jullie maken een prachtige reis, ik geniet er zo lekker van mee. Nog heel veel reisplezier!
  groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die tegels zijn een prachtig voorbeeld voor een quilt ontwerp, mooie toer maken jullie, leuk om te lezen, gr. mia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik geniet ook nog van de foto's, was hier enkele jaren terug ook... vorig jaar vooral New Mexico gedaan.... Tonto national Monument, Gila Cliff Dwellings,Bandelier, Pecos, Chaco Culture, Aztec, El Morro,El Malpais, Walnut Canyon,....Genieten jullie nog verder van dit prachtige deel van USA

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...