zondag 20 mei 2012

Even wat technische en gebruiks- informatie over mijn iPad.


Tijdens deze vakantie heb ik voor het eerst de iPad meegenomen. Dit was een groot succes. Heerlijk licht vergeleken met de laptop en heel gemakkelijk in gebruik. In alle motels en hotels was gratis draadloos internet, meestal met een inlog-code en wachtwoord verkrijgbaar bij de balie en soms zelfs zonder code. In een paar gevallen was het signaal een beetje zwak en moest ik naar de gang of zelfs naar de lobby. In een enkel geval was het parkeerterrein oplopen al genoeg. En dat is met een iPad heel simpel. In veel restaurants, andere eetplekken en in koffieplekken is gratis draadloos internet. Dan was het hup, ritsje open, even wat plekken op de iPad aanraken en in no-time kon ik de nieuwste blogs lezen........ en de krant...... en mail van thuis....en de voetbal berichten ...... Al moet ik er wel bijzeggen, dat naarmate de tijd verstreek de krant de minste aandacht kreeg. 
Ik had een stevige en leuke hoes gekocht om de iPad tijdens de reis in te vervoeren. Ik heb er bewust voor gekozen om hem niet zelf te maken, aangezien zo'n hoes toch wat schokbestendiger moet zijn en voorzien is van allerlei openingen op handige plekken voor kabels en zo. En met de hoes kon ik de iPad ook rechtop zetten. Erg handig. De iPad blijft tijdens gebruik nl in de hoes. Dat vond ik gemakkelijk in gebruik en de iPad was zo net een beetje groter en minder kwetsbaar en minder glad, het geen op een reisvakantie wel van belang is. 
Ik had  thuis allerlei lijstjes gemaakt, die ik op vakantie handig vind om bij me te hebben. Die heb ik naar mijzelf gemaild en op de iPad geopend met Pages, een app waarmee je teksten kunt maken. De app werkt heel simpel en op de iPad teksten maken gaat uitstekend.  Het opladen van foto's op de iPad is ook echt een fluitje van een cent. De connector aansluiten, kaartje in de connector stoppen, 1 aanraking en alles gaat verder vanzelf en heel snel!


Voor het bloggen had ik ook een app nodig. Ik heb Blogsy gekocht in de appstore. Kost een habbekrats en werkt goed. Het is wel even uitdokteren hoe het werkt en voor het gebruiken van je eigen foto's in je blog heb je een Picasa account nodig. Voor het mailen heb ik web-mail gebruikt. Ik had ook een paar e-books gekocht bij Amazon.com (3 keer raden...... ja, een quiltboek van Jennifer Chiaverini!) en via iBook van Apple. Het lezen gaat prima. Op de iPhone trouwens ook. De app onthoudt waar je bent gebleven en als je op het andere apparaat overstapt, kun je daar doorgaan waar je was gebleven. Zo handig.
Mijn iPad is een fijne reismaat gebleken. Nu nog zien uit te vinden hoe ik al mijn foto's op mijn desktop computer krijg.


Marina.

3 opmerkingen:

 1. Hello again Marina,

  I really enjoyed your travelog. Google translate did a fine job of putting it all in English for me as I speak no Dutch. I really liked the Olde World Quilt Shoppe too. We went there a year ago and I remember it well. It is a beautiful store with lots of lovely fabrics. I'm sure I bought too much!

  It's already getting hot in Arizona this time of year, we usually try to go in March. Was it hotter than you liked? At least you didn't complain about it! 8)

  Take care,
  Susan in Texas

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Marina, ik heb op de Ipad Dropbox geinstalleerd, een gratis app. Daar kun je de foto's op de Ipad in opnemen. Daarna open je dropbox op je pc en daar zie je alle foto's. Die schuif je dan in een andere map op je pc.
  Je hebt een mooie reis gemaakt, ik heb het gelezen. Foto's terugkijken is erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo naamgenoot,
  Ook ik maak mijn blog met de IPad, gebruik het gratis programma Blogpress en dan kan je zonder Picasa je foto's gewoon direkt van je IPad gebruiken, supersnel! Hoe mijn foto's op de computer of een harde schijf moeten komen, daar ben ik ook nog niet achter. Hoor het graag als je het weet. Verder genoten van je reisverslag, de mijne komt van de zomer weer als ik naar de USA ga.
  Groetjes
  Marina Fluit
  m.fluit@planet.nl

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...