zondag 6 november 2011

Een druk quiltweekend.

Vrijdag kwamen de Moviestars weer bij elkaar. Er werd druk gepraat en gewerkt.  Annie had een nieuwe quilt bij zich. Ze heeft de quilt ontworpen met als voorbeeld een antiek tegelvloertje. Hoe ze het voor elkaar heeft gekregen weet ik niet, maar de kleuren, een beetje donkere mistige kleuren, had ze perfect weten te benaderen. Het was echt prachtig. Jane heeft haar kado voor haar huwelijks jubileum erg leuk gevonden en haar gasten hebben er ook leuk op gereageerd. Ik hoop dat ze ons later de quilt laat zien. Hilly is bijna klaar met het quiltje dat ze heeft gemaakt met de blokjes die ze voor haar verjaardag van de Moviestars heeft gekregen. Het zijn allemaal huisjes, een enkel boompje en Hilly heeft er zelf de poes aan toegevoegd.  Het quiltje heeft blauwe sashings met verschillende kleuren cornerstones en blauwe ophang lussen. Heel erg mooi.


Zaterdag was ik bij De Sampler voor de Kim McLean club. Wat worden er mooie dingen gemaakt! Ik heb gezien hoe je met de bias tape maker mooie steeltjes en hengsels voor mandjes kunt maken. Het is heel simpel en handig met een klein apparaatje. Een van de clubleden vertelde dat mijn angst om over de blauwe stift te strijken ongegrond is. Zij doet het altijd en  krijgt dan toch het blauw met water weg. Dit vroeg om een experiment. Met 2 geleende stiften op een stukje stof getekend, de strijkbout flink heet opgestookt er over heen en toen met de plantenspuit aan de gang. En ja hoor het blauw was weg. Fase 2 van het experiment: weer heet strijken. Het blauw kwam terug! Maar na het herhalen van spuiten en strijken, bleef het blauw weg. Dit maakt mijn applique werk wel een heel stuk gemakkelijker, maar ik ga toch zo weinig mogelijk de blauwe stift gebruiken en het zo dun mogelijk doen.

Vanmiddag gaan we met de "een keer in de maand op donderdagavond Beverwijk-Castricum-Amsterdam bee" op kraam visite bij Tamara. Haar 3e zoon is geboren en hij krijgt van ons een kadootje. We hebben de quilt met z'n vieren gemaakt en ik kon er natuurlijk niets over vertellen. Het was heel erg leuk. Ans had het patroon uitgezocht en toen zijn we met z'n vieren de stof gaan uitzoeken. Dat was ontzettend leuk. Vier verschillende smaken bij elkaar zien te krijgen en nog proberen de smaak van Tamara ook mee te laten wegen was hilarisch. We hebben de hele winkel overhoop gehaald en talrijke opties uitgeprobeerd, maar uiteindelijk zijn we er uit gekomen. We hebben er in verschillende samenstellingen en 1 keer met z'n allen tegelijkertijd aan gewerkt, want probeer maar eens 4 drukbezette vrouwen op 1 moment bij elkaar te krijgen. En het was erg leuk met een mooi resultaat. Tamara was er blij mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...