woensdag 27 mei 2015

The Rocky Mountains Quilt Museum.

Gisteren schreef ik over het boek The Quilt that Walked to Golden.
Golden is een voorstad van Denver, waar we een paar dagen doorbrengen. In Golden is het Rocky Mountains Quilt Museum gevestigd en vandaag gingen we er naar toe.
Het museum is gevestigd in een winkelstraat en is niet groot. Een zaal, maar dat is genoeg om 2 mooie tentoonstellingen te tonen. Er is een tentoonstelling van Gwen Marston en haar Liberated quiltstijl.
Gwen Marston is midden jaren 70 (van de vorige eeuw) begonnen met quilten. Eerst traditioneel, zoals de meeste quilters. In 1990 is zij haar eigen quilts gaan ontwerpen. Zij gebruikt traditionele patronen en meest effen stoffen en geeft een geheel eigen draai aan haar patronen. Zij heeft 27 boeken uitgegeven. Zij heeft jarenlang les gegeven en quiltretreats georganiseerd. Zij woont op Beaver eiland, midden in Lake Michigan. Ze heeft een interessante website met veel informatie en veel foto's. Dit zijn foto's van de tentoonstelling.
Ik vind haar quilts erg mooi en ik ga zeker een boek van haar kopen. Ik hoop haar techniek te kunnen doorgronden en een Liberated quilt te kunnen maken. Of iets dat er op lijkt. Het was een hele inspirerende tentoonstelling.

Groetjes, deze keer heel speciaal voor Mieke, Marina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 opmerkingen:

 1. twee reisverhalen om te volgen, wat een zaligheid. Jullie een mooie reis en die van Yvonne is ook al zo leuk. En wij achterblijvers mogen op afstand mee genieten. Wat heb je een mooie dag gehad. kan mij goed voorstellen dat je voor deze quilts gevallen bent. Geniet nog van de komende dagen. En wij? Ik? Ik hoop morgen weer verslagjes te mogen lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te zien hoe deze quilts onregelmatig verrassen. Leuk dat je het met ons deelt. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke quilts. Zulke vrolijke kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Marina, even meegereisd met jullie door Co, NM, UT, CA, WA, ID, WY heel herkenbaar allemaal bekende plekken voor ons. Mooie reis, wij zijn ook al een paar maal in Golden geëindigd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Thanks Marina ! I love Gwen Marston !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Thanks Marina ! I love Gwen's quilts

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...