dinsdag 5 mei 2015

Af en toe een steekje.

's Avonds in de hotel kamer naai ik af en toe aan de thuis voorbereide Stonefields blokjes. Ik maak ze niet op volgorde. Ik heb redelijk eenvoudige applique blokjes uitgekozen om mee te nemen.

Ze zijn nog niet gestreken en zien er daardoor nog een beetje rommelig uit.

Ik zou ze kunnen strijken, want in elke hotelkamer is een strijkbout, maar dan krijg ik problemen met de blauwe stift. Ik vind ze erg leuk.
Ik heb ook eindelijk dit blokje af van de Life is Beautiful. Het was een heel bewerkelijk blokje. Het wordt bewaard in een net te klein plastic envelopje, waardoor er een vouw inziet, die er zo niet uitgaat. Ook deze gaat thuis onder de strijkbout.

Vandaag waren we in Zion National Park in Utah. Een schitterende landschap, dat in miljoenen jaren door de Virgin River is uitgesneden. Je ziet er hoge rotswanden, de rivier, die af en toe heel woest kan worden en prachtige vegetatie.

Het land is kurkdroog en woestijnachtig. Er groeien cactussen. Maar het poreuze zandsteen neemt regenwater en smeltwater op. Het water dringt door de steen, tot het een laag tegenkomt, die het water niet opneemt. Dan wordt het water horizontaal afgevoerd en ontstaan er overal langs de wand waterstroompjes, die een hele andere vegetatie mogelijk maakt.

Je ziet heel veel eekhoorns lopen. Ze zijn schattig en heel snel. Al kunnen ze ook heel goed poseren, hopende op een lekker hapje.
Dat krijgen ze niet. Voederen is verboden en je kunt 100 dollar boete krijgen als je wordt betrapt.

Zion is een druk park en de wegen niet zo breed. Je zet je auto op een parkeerterrein en kunt met een shuttle bus het park in. Je kunt uitstappen waar je maar wilt en allerlei wandelingen maken. Wij hebben een wandeling langs de rivier gemaakt. Tot de canyon zo smal wordt, dat je alleen nog maar door het water verder kunt. Dat hebben wij niet gedaan.

Bij de hangende tuinen van "weeping rock" bloeien allerlei zomerbloemen en groeien ook varens.

Een andere veel voorkomende bewoner van het park. Hij lijkt hier heel groot.

Maar het is een piepklein beestje.
In het droge deel van het park zie je deze cactus, die af en toe in bloei staat. Je ziet ze ook in de supermarkt, op de groente afdeling!

Een bezoek aan een park gaat altijd gepaard met een bezoek aan het bezoekerscentrum. Voor de informatie, waar ik dol op ben en voor de winkel, waar je leuke en handige dingen kunt kopen. Er is voor elk wat wils. En ook de quilters worden niet vergeten. Oude ansichtkaarten op stof afgedrukt kun je in vele parken kopen. Je kunt er een wandkleedje van maken of een kussen.

Of pannenlappen.
Zo koop je dat.
En met patroon en al! Er was ook een patroon in kruissteekjes te koop. Er hing zelfs een geborduurd voorbeeld bij. Dit soort dingen vind ik toch zo leuk!

Groetjes, Marina.

 

2 opmerkingen:

 1. Wat maken jullie weer een leuke reis. En jij ziet toch echt overal quilts.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Marina,
  Fijn dat de voorbereidende-quilt-op-vakantie-mapjes goed van pas komen. Dan maak je toch nog zo af en toe een paar steekjes tussen al die mooie vakantiedagen.
  Geniet verder en vele groetjes,
  Leo en Maria.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...