donderdag 14 mei 2015

Een top dag onder topdagen.


We begonnen vandaag in de quiltwinkel van de stad Redding, California. Daarna maakten we een tocht door schitterend landschap, dronken koffie bij Starbucks, alwaar ik een quilt op een hele onverwachte plek zag. Halverwege de middag kwamen we aan bij Redwood National Park met bomen nog hoger en nog indrukwekkender dan de Giant Sequoia's. We eindigden de dag langs de kust van de Grote Oceaan. Een prachtige kust met rotsen en zeeleeuwen.
De quiltwinkel ligt in een industriegebied en aan de overkant van de zaak verkopen ze motoren en quads.

Achter de saaie gevel verwacht je niet een hele grote en prachtige winkel aan te treffen.

Leuke displays.

Schattige quiltjes.

De winkel is in verschillende stofsoorten ingedeeld in keurige kasten.
Ze hebben er alles en de verkoopster is erg aardig.

Ik had wel uren in deze winkel willen rondneuzen, maar een druk programma en een niet quiltende reisgenoot, die zich elke keer weer zeer geduldig toont, maanden mij tot opschieten. Ik vond er deze hele leuke lapjes. De kenners zullen de kleuren combinaties snel herkennen: voor de Prince en Stonefields.

De weg die we reden reden, was prachtig. We hadden veel oponthoud omdat er op verschillende plekken aan de weg werd gewerkt, maar dat was eigenlijk helemaal niet erg, want het landschap was schitterend.

In Trinity stopten we voor koffie. Heerlijke Starbucks koffie, die ergens naar smaakt! Dit keer was de Starbucks in een chique supermarkt gevestigd. Tijdens het drinken van de koffie keek ik rond in de winkel. Ik ben dol op supermarkten. Het zijn eigenlijk warenhuizen. Je ziet hele andere dingen dan thuis. Van uit een ooghoek zag ik in de verte een quilt hangen.

Daar moest ik natuurlijk het fijne van weten. Misschien was daar wel een hele leuke quilt afdeling!

Maar nee, het is een hele mooie quilt, die verloot wordt.Een actie om geld in te zamelen voor veteranen. Het is de afgelopen periode veteranen week of veteranen maand geweest in het hele land. In veel quiltwinkels werden pakketten en patronen verkocht van patriotic quilts. Ik vond de quilt erg mooi, maar heb toch maar geen kaartje gekoc

De redwoods zijn prachtige bomen. Ze zijn zo ongelooflijk groot en hoog. Het is overweldigend om naast zo'n boom te staan, laat staan in een heel bos!
Deze boom is ook een sequoia. Sempervivem is de naam: eeuwig levend. De boom is bestand tegen ziekte, schimmel, insecten en vuur. Ze gaan alleen dood als ze omwaaien tijdens een hevige storm. In tegenstelling tot de Giant sequoia, kan de redwood zich ook voortplanten door uitschieters uit de wortels of de stronk. De vrucht is kleiner dan van de andere soort en de zaadjes ook.

Deze omgevallen boom levert een prachtige habitat voor allerlei planten.

Het is koud in het bos en vochtig. We zitten op een behoorlijke hoogte en de lucht is heel vochtig. De kust is vlakbij en er waait vaak mist vanuit zee het bos in.

Dat is een van de geheimen van deze bomen. De constant vochtige omgeving levert de optimale omstandigheden voor groei.

Ze zijn echt reusachtig en honderden , soms een paar duizend jaar oud.

Ik blijf er naar kijken en mij verbazen.
Geen enkele foto vangt de enormiteit van deze bomen en het gevoel van verbijstering over hun omvang.

Ze zijn schitterend en de omgeving waar ze groeien ook.

Deze boom heeft zijn middenstuk verloren door brand. Maar hij is niet doodgegaan.
Ik ben er in gaan staan. Het was er zo koud daar binnen, verbazingwekkend. De sporen van het vuur waren duidelijk zichtbaar.

Het is een prachtig bos.
Onmetelijk mooi.

De kust is vlakbij. Het is schitterend weer en we kunnen de rotsen langs de kust goed zien.

We rijden naar Patricks point, ons aangeraden door de verkoopster in de quiltwinkel.

Direct bij het uitstappen horen we de zeeleeuwen. Kijkend door de verrekijker zien we ze zwemmen in zee en zonnen op de rotsen. Wat een leuk gezicht.
Ik ben dol op de zee. Ik kom er veel te weinig en geniet nu mateloos van de zeewind op mijn gezicht en het uitzicht op de golven en de rotsen.
Een schitterend gezicht.

Onderweg komen we nog een one-room-schoolhouse tegen. Daar moet ik altijd even een foto van maken.

Er zijn hier geen duinen. Dus hangen er overal bordjes met tsunami waarschuwingen!

We overnachten in Crescent City aan de kust.
Voor we gaan eten, maken we nog even een wandeling langs de haven. Dit zijn manden om krabben te vangen.

In 2011 was er hier een tsunami. De aardbeving en tsunami in Japan veroorzaakte de tsunami hier. Het water kwam 12 keer in grote golven en vernietigde de haven. Inmiddels is alles opnieuw opgebouwd.

Hmm, het is wel confronterend om telkens je naam tegen te komen als er een jachthaven wordt bedoeld! Maar ook wel grappig.

We lopen gauw door. Niet omdat er een tsunami aankomt, maar omdat we honger hebben.

Groet, Marina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 opmerkingen:

  1. Hi Marina, wat eenheerlijk verslag om als eerste te lezen op deze hemelvaartsdag. Kan mij voorstellen dat dit een top dag onder de top dagen is geweest. Fijne dag morgen en oor nu welterusten. Het is immers nog 'gisteren' bij jullie wanneer ikdit schrijf.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat zijn die bomen schitterend. En wat heerlijk dat we mee kunnen reizen met jullie door dit prachtige land.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...