maandag 7 mei 2012

Buren voor 1 dag.

Eergisteren waren we in Durango. Een moderne plaats rond een oud centrum met een oud treinstation, dat in voorjaar en zomer het vertrekpunt is voor de stoomtrein naar Silverton, een oude mijnstad.

Het centrum was 10 minuten lopen van ons hotel, althans dat zei de jongeman aan de balie! Dus gingen we lopen naar het centrum om ergens iets te eten. We hadden amper het parkeerterrein verlaten, toen we het bord van de Durango Quiltcompany zagen. We waren buren!

De winkel is een losstaand gebouw, buiten het stadje aan de snelweg, omringd door hotels. We hebben heerlijk gegeten in de patio van een gezellig restaurant. Maar nu de zon weg was en de wind opstak, werd het behoorlijk koud. Het is tenslotte pas begin mei en Durango ligt best hoog in de San Juan Mountain, onderdeel van de Rocky Mountain. Het waren koude "10 minuten" terug naar het hotel. De volgende morgen zijn we eerst naar de quiltwinkel geweest.

Het is een prachtige winkel. Ruim en met mooie quilts overal uitgestald. De winkel heeft een grote collectie flanellen stoffen. In allerlei bos taferelen en voor babies. De allerleukste had een patroon van kleine beren en sparrenbomen. Maar flanel combineert niet met gewone stof en ik heb geen project er voor. En een pakket kopen is onmogelijk. Dat neemt zoveel plaats in, dat ik mijn kleren zou moeten achterlaten. Ik heb een heel leuk patroon gekocht met beren en een patroon met elanden.

En een paar mallen met een beer en boompjes. Er hing een prachtige quilt met sterren in banen afgewisseld met een prachtige bloemenstof en met witte sterren op een blauwe achtergrond: de Amerikaanse vlag.
Ze hadden er geen patroon meer van en de laatste kit was opzij gelegd voor een klant. Dat was echte pech.

Zijn deze vliegtuigjes niet enig? Daar heb ik ook het patroon van meegenomen.
Wat was dit een leuk half uurtje!
Marina.


1 opmerking:

  1. Ik was reeds 3 keer in Durango, laatste keer was september vorig jaar.....ben je naar de black canyon geweest?

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...