zaterdag 12 mei 2012

The Gifford Homestead.

Midden in Capitool Reef National Park liggen de resten van het oude dorp Fruita. Het is gesticht door de Mormonen om dit afgelegen gebied te koloniseren. Het klimaat is hier zo gunstig, dat er fruit kon worden gekweekt. Vandaar de naam. Vandaag de dag staat een groot aantal boomgaarden er nog en worden onderhouden door het National Park Service. Ook is het oude schoolgebouwtje er nog. Een piepklein lokaaltje, log cabin stijl, waar de kinderen uit de omgeving naar school gingen en waar op zondag de kerkdienst werd gehouden. Dit huis staat er ook nog.

Het Giffordhuis. Het huis heeft 2 kamers, een zolder en een keuken. Hier heeft een gezin met 5 kinderen gewoond. Het huis is bewaard gebleven, omdat het iets hoger ligt dan de overige huizen. Die huizen zijn weggespoeld door de Fremont rivier. Een kleine stroom, die het hele jaar door water heeft en die het leven op deze plek mogelijk heeft gemaakt. Maar een paar keer per jaar wordt het stroompje een woeste rivier. En uiteindelijk hebben de bewoners het opgegeven en zijn weggetrokken. Het huis is gerestaureerd en ziet er van binnen zo uit.

Zo een mooi fornuis.En tot slot nog even de naaimachine!Bij het huis is nu nog een appelboomgaard. En vanuit de oude keuken, die nu omgebouwd is tot winkel, kun je heerlijke taarten kopen. Alleen vandaag waren ze al op, voor wij er waren. Wat een pech!!

Marina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...