woensdag 23 november 2011

Eindelijk kan ik er openlijk over vertellen.

In het voorjaar ben ik met deze 2 quilts begonnen.

De Rural Jardin jellyrol quilt en

De muzikale Log Cabin. Ik heb ze al in eerdere blogs beschreven en er foto's van getoond, maar ik moest een beetje voorzichtig zijn, aangezien het kadootjes waren en ik niet wilde dat dit ontdekt werd. De enigen, die dit echt wisten, waren de leden van de quilt bee en de Moviestars. Het was erg fijn er met hen over te kunnen praten en hen de vorderingen te kunnen laten zien, want af en toe had ik daar enorme behoefte aan. Het was ook Annie van de Moviestars, die met het idee voor de muzikale Log Cabin kwam. Ik had nl eerst het plan een quilt te maken met muziekinstrumenten met paper piecing. Maar toen ik de patronen zag, ben ik vrij snel van gedachten veranderd. De patronen waren veel te ingewikkeld en om ze in een goede maat te maken, zou het vreselijk priegelwerk worden. En nooit op tijd af zijn. Ik had maar tot november de tijd. (Hier moesten de Moviestars erg om lachen, toen ik mijn plannen voor de zomervakantie onthulde. Dat zou hard werken worden!) Maar het is helemaal goed gekomen. Ik heb de hele zomer aan de quilts gewerkt en aan het einde van de zomervakantie kon ik aan het quilten beginnen en daarna rustig de afwerking doen. Hoewel, rustig! Toen ik de stof voor de afwerkbies voor de Rural Jardin quilt ging kopen, bleek de stof op te zijn. Een goede bijpassende stof was niet eenvoudig te vinden. Gelukkig waren er in deze winkel nog een paar fatquarters van de stof, die Elsbeth voor mij meegenomen en opgestuurd heeft. Pff, dat was een enorme opluchting. Weer wat geleerd: stof voor rand en afwerkbies gelijktijdig kopen, want je weet maar nooit! Een week of 3 geleden was alles klaar tot en met het label aan toe. Voor het eerst heb ik een label met de computer gemaakt en op stof gedrukt. Dank je wel, Maria, dat je mij hebt geleerd hoe dit te doen.  Vandaag heb ik de quilts kado gegeven. Dat was erg leuk en ze zijn met plezier ontvangen.
De Rural Jardin quilt is gemaakt met een jelly roll van Moda en extra stof voor de banen en de bies. Het patroon komt uit een jelly roll patronen boek. De quilt heeft een rood ruitje als achterkant. De stoffen zijn bij Den Haan en Wagenmakers gekocht. Bijna alle muziekstofjes voor de log cabin zijn bij Birdblocks gekocht.

4 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je doelstelling, het zijn ook geen kleine quilts geworden. gr. mia
  http://miadevos-weber.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Marina, love your blog. Your gift quilts are beautiful! I have to ask...after English translation and it still says "afwerkbies"...what is that?!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zijn ze geworden! De nieuwe eigenaren treffen het.....!

  Groeten,
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou degene die deze quilts hebben gekregen boffen wel.Het zijn mooie quilts geworden. groetjes ineke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...