vrijdag 1 juli 2011

Civil War Stars, 4e rij.

He, he, de vierde rij is af. Het is wel een rij met hindernissen. Ik had eergisteren een blogje geschreven over  het laatste sterretje van deze rij met foto's en al en bij het verplaatsen van een foto, hoeps, mijn hele bericht weg. Nergens te vinden, niet als concept opgeslagen, nergens terug te halen. Het was al laat en daarom heb ik het maar niet opnieuw gemaakt. Hier een 2e poging.


De stofkeuze voor deze ster vond ik niet zo geweldig. Een veel te grote print in relatie tot de andere stoffen en ik vond de kleuren ook niet zo goed bij elkaar passen. Ik heb in mijn voorraad Civil War stofjes gezocht en vond een andere stof in ongeveer dezelfde kleurstelling.


En zo is de ster geworden.


Een slagje lichter dan de oorspronkelijke ster, maar ik vind dit geen probleem. Het pas goed bij het geheel. Zo zien de 6 sterren er samen uit.


In de quilt komen ze natuurlijk in een rijtje naast elkaar.
Dit is de Kentucky star. Dit blok is door het Kentucky Historical Society in 1988 uitgekozen voor een quilt, die in hun opdracht is gemaakt. De quilt hangt nu in het Kentucky Historical Museum. Dit blok is ook het logo van de Kentucky Heritage Quilt Society.
Kentucky, gelegen tussen de noordelijke staat Ohio en de zuidelijke staat Tennesee,  was tijdens de Burgeroorlog een Border State. In de Border States was de oorlog zeer heftig.  Niet alleen op het slagveld, maar ook binnen families konden de menigsverschillen hoog oplopen. Kentucky wordt in deze quilt vertegenwoordigd door deze ster in de middelste rij van de quilt.

3 opmerkingen:

 1. I think the last star is my favourite and them you make one even lovlier! Great work Marina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I love this star too, perhaps it is the blue fabrics. They look wonderful all together too.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marina,
  Ik bestel de Civil war stoffen bij Hancocks of Paducah. Ze hebben een aantal Civil war stoffen van Brackman nu voor de halve prijs, ca 2,50 USD per 1/2 yard. Kosten ca. 20%, min. 15 USD verzendkosten. Levertijd duurt meestal iets langer (meestal ca. 4 weken).
  Groetjes, tot morgen,
  Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...