maandag 23 mei 2011

Lollypop treesHet eerste blok van de lollypop tree heb ik voor ik op vakantie ging helemaal voorbereid, zodat ik er in de vakantie aan kon werken.  En in de vakantie heb ik inderdaad alle  resterende onderdeeltjes omgezoomd op freezer paper en om de kunststof cirkels. Dat ging heel goed en zo kwam het moment dat ik de onderdeeltjes op de ondergrond moest naaien. Onervaren als ik op dit gebied ben, vond ik het wel handig om eerst de stelen te doen, zodat ik houvast zou hebben voor de losse onderdelen. Maar........... daarvoor moesten alle onderdelen van de ondergrond af en daar zaten ze zo lekker op vast gespeld, zodat ik ze niet kon kwijtraken! Ik vond dit een heikele onderneming.  Vrijwel elke dag in een ander hotel.... wat als er eens eentje op de grond zou vallen....? Het gevolg is dat ik  in de vakantie vrijwel niet aan de lollypop heb gewerkt.
Maar nu ben ik echt begonnen. De grote steel zit aan de onderkant scheef en ik heb nu begrepen dat je juist eerst alle losse onderdelen naait en dan de steel erover heen. Maar die wetenschap bewaar ik voor het volgende blok , want ik ga het niet uithalen! Het opnaaien lukt aardig, vooral sinds ik zaterdag op de club bij De Sampler van iemand de tip kreeg om de losse blaadjes en cirkels op de stof te rijgen ipv te spelden. Dat werkt inderdaad een stuk prettiger.
Het inknippen van de achterkant vond ik doodeng en zelfs nu na 4 keer, vind ik het echt niks. De stof rafelt en het freezer paper gaat er niet altijd gemakkelijk uit, waardoor de stof een beetje rekt en er nog meer rafels ontstaan. Dit is met recht een avontuur, maar ik denk dat ik er wel aan ga wennen.

4 opmerkingen:

 1. Dat wordt erg mooi.
  Als je de achterkant niet in wil knippen kun je ook het freezerpapier aan de voorzijde verwijderen net voor je het laatste stukje dicht naait.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Annelies,

  Wat een handige tip. Ik ga het zeker uitproberen. Dank je wel!

  Marina.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Marina,

  Ik heb vandaag ook aan mijn lollypop trees gewerkt.
  Heb er al 13 af. Ook al enkele kleine blokjes af .
  Ik hou ook zo van Amerika, en ben al in een paar winkels geweest die je beschreef....Moab...
  Misschien gaan we dit jaar nog terug.

  Vele groeten
  Annemie
  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 4. a lovely block can't wait to see more growing!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...