zondag 26 oktober 2014

Goed gereedschap is het halve werk!Op de Algemene Tentoonstelling zag ik in een van de winkels een mooie licht bak. Een licht plaat eigenlijk. Echt heel dun en lekker groot. Ik was er direct weg van en vond het een heel geschikt verjaardagskadootje. En nu woont deze licht plaat bij mij. Hij gaat heel gemakkelijk aan en uit. Met dezelfde knop kun je het licht dimmen of juist feller maken. En dit kan gewoon op mijn naaitafel. Dus niet meer met de daglichtlamp onder de salontafel en dan onhandig voorover hangen om de tekening over te brengen op de stof. Of lamme armen krijgen van het tekenen tegen het raam. Dat ging allemaal wel, maar dit is veel relaxter en met alle applicaties, die er aan komen, ben ik hier heel erg blij mee.
Het merk is Daylight Wafer en hij is er in 2 maten. Hij is gekocht bij Veltrop.
Deze informatie heb ik toegevoegd, nadat ik er meerdere verzoeken voor heb gekregen.
Geen aandelen!


In een vorig blogje schreef ik over het wieltje van Gerda. Ik kreeg een reactie met verzoek om uitleg. Dat heb ik inmiddels via de mail gedaan. Maar een foto zegt veel meer.
Dit is het wieltje en de leren lap waar je je werk op legt. Het werkt heel gemakkelijk.
En op deze foto zie je de vouwtjes, die ontstaan en die needle turn zo gemakkelijk maken.
Piece of cake!

Marina.

4 opmerkingen:

 1. Wat zie ik een handige hulpjes. Die lichtbak ben ik al helemaal fliefd op. Veel handiger dan mijn constructie met stapeltjes boeken en een glasplaat. En het wieltje ken ik wel maar een leren lap eronder is vast handiger dan mijn snijmat.
  Ik ga op zoek . Groetjes Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad Piece of Cake, het wieltje is ook hier een van de favoriete quilt benodigdheden! Mooi hoor je lichtbak, ik had geen idee dat je zelfs de licht sterkte zou kunnen regelen. Veel plezier ervan en ermee. Bye Bye lamme armen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Marina,inderdaad een hele handige lichtbak want anders dan mijn klein bakje.
  Zou ik mogen weten bij wie je hem gekocht en het merk.
  Kerst is al vlug :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Handig zo'n lichtbak. Alweer een cadeautje voor op het lijstje van de feestdagen erbij ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...