zondag 2 december 2012

Het ontwerp voor de Block Swap quilt.


Alle blokken zijn klaar! Ik heb de ontwerp wand op z'n kop gezet en aan de bovenkant 2 nieuwe rijen gemaakt. Toen paste er precies nog een rij tussen. Toen die vierkanten op de ontwerp wand zaten, was het toch weer even moeilijk om te beginnen. Maar goed, dan pak je het eerste blokje er legt het ergens tegen aan en het begin is er. Mijn vriendin was langs gekomen om haar dubbelzijdige log cabin te laten zien en hielp mee de blokjes op de wand te plaatsen. En toen mijn man ook boven kwam en er bij kwam zitten, werd het helemaal gezellig en erg vol in de naaikamer. Lekker met z'n allen op een kluitje! Hij ziet kippen en vissen in deze blokken! Ik moet er nog maar eens goed naar kijken om die ook te ontdekken! Dit is nog niet de definitieve layout. De lichte en groene blokjes moeten nog goed over de quilt verdeeld worden.


Op de open plekken komen lichte blokjes. We hebben verschillende kleuren geprobeerd en deze witte shirtings vind ik er het beste bij passen. Ik heb er een jelly roll van en die heeft de goede maat! Dat is lekker gemakkelijk. Wat te doen? Twee dezelfde bij elkaar, of ook hier scrappy gaan en


juist 2 verschillende gebruiken? Ik kies voor de laatste optie. 


Hiermee krijgt elk blok 2 dezelfde blokjes in de lege hoeken en 
komen steeds 2 verschillende blokjes in het vierkant bij elkaar.
Ik gebruik 4 verschillende shirtings.
Ik kan nu elk blok afzonderlijk naaien, zonder eerst de definitieve lay-out te hoeven maken.
Het midden vierkant snij ik terug tot 4,5 inch en dan naai ik de blokjes tot rijen.
Het eerste blok naaien kostte even wat tijd, maar de volgende gaan vast sneller.
Als het blok klaar is, speld ik het terug op z'n plekje op de ontwerp wand.
Het worden 25 blokken.
De stof voor de vierkanten is Quaker Quilts van Judie Rothermel.
Ik vind het erg leuk. 

2 opmerkingen:

  1. Het is leuk om je "wik-en-weeg" proces te volgen. Er zijn steeds zoveel mogelijkheden! Maar dat maakt het ook zo leuk. Je quilt wordt prachtig.
    Groetjes, Marjo B-W

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zie die kippen en vissen er ook in. Succes met het "wik-en-weeg" proces (mooi woord van Marjo)en ik weet zeker dat het weer een beauty gaat worden.
    Groet, Maria.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...