zondag 8 mei 2011

The Olde World Quilt Shoppe.

Op onze laatste dag in Phoenix heb ik The Olde World Quiltshoppe in het noorden van de stad bezocht. Ik heb op internet over deze winkel gelezen en mijn verwachtingen waren hoog gespannen. En ik ben niet teleurgesteld. Wat een prachtige winkel.


De winkel is vol prachtige stoffen en  prachtige quilts. En alles heel mooi uitgestald  in mooie donkerbruine kasten, met veel oog voor detail. Er zijn heel veel reproductie stoffen.


De quilts hangen aan de muren en liggen overal. Bij vrijwel elke quilt staat een mandje met patronen en van veel quilts worden paketten verkocht. De quiltpatronen zijn veelal van Miss Rosie Quilt Co en prachtig van kleur.


Ik mag de winkel wel fotograferen, maar de quilts niet. Ze zijn bang dat de patronen zullen worden nagemaakt, zonder dat de patronen worden gekocht. Ik koop 3 patronen en mag de quilts wel fotograferen.


Boven de toonbank hangt een prachtige quilt met huisjes en logcabin en een applique rand eromheen. De maakster is Cheryl Miller en zij heeft een prijs gewonnen met deze quilt. Er wordt nog aan het patroon gewerkt voor de verkoop. Zodra het patroon beschikbaar komt, krijg ik een emailtje. Cheryl Miller heeft ook een weblog So Many Quilts, So Little Time (http://fatesdesigns.blogspot.com/)

Ik heb 2 lapjes  gekocht en een paar hele leuke boeken. Een boek over de quilt van Abraham Lincoln en een boek met quilts van de Confederates. Dat zijn de Zuidelijke Staten in de Burgeroorlog. De quilt van Lincoln ligt in een museum. Ik heb er over gelezen, maar kon hem op internet niet vinden. Ik was erg blij met mijn vondst.


Het was een heel fijn bezoek aan deze winkel. Ik heb een tijdje gepraat met de eigenaresse van de winkel en dat was erg gezellig. Haar zoon brengt op dit moment een bezoek aan Amsterdam. Dat was wel even een grappig moment, toen zij dit vertelde. Maar het was bovenal leuk door de mooie dingen die ik er heb gezien en de fijne sfeer die de winkel uitstraalt. Deze winkel is een aanrader voor iedereen die ooit naar Phoenix, Arizona gaat.

2 opmerkingen:

 1. Hallo Marina,
  Met veel plezier heb ik zojuist je weblog gelezen! Mijn nicht is getrouwd met een mexicaan en woont al ongeveer 25 jaar in Tucson, Arizona. Mijn ouders zijn er twee keer geweest en hebben voor mij prachtige quiltstofjs meegenomen van Yoann. Wij hopen er ook nog een keer naar toe te gaan en dan ga ik zeker de winkels die jij hebt beschreven bezoeken!
  quiltgroetjes,
  Elizabeth
  http://ambiance-elizabeth.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marina, wat jammer dat je reis er op zit, ik heb genoten van al die verschillende verhalen over plaatsen en quiltwinkels waar je geweest bent.
  Gisteren op de Bee zitten kwijlen over de prachtige en leuke stofjes die je meegenomen hebt.
  gr.mia

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...