zondag 19 december 2010

Even een quiltje tussendoor.

Bij het opruimen van lapjes en dozen kwam ik een paar zakjes met voorgeknipte hartjes tegen, die ik eens op een tentoonstelling heb gekocht. In een van de winkels die daar een kraampje had. En ik kreeg ontzettende zin om mijn nieuwe applicatie kunsten op deze hartjes uit te proberen. Op een van de zakjes stond zelfs de insteling voor mijn naaimachine genoteerd, heel handig. In een van de dozen vond ik een charmpack met vrolijke stofjes en ik ben direct aan de slag gegaan. Eerst heb ik de hartjes willekeurig op stofjes gelegd. Je ziet dan direct wat leuk staat en wat niet. En toen een layout geprobeerd. De lapjes koud tegen elkaar aan was niet zo leuk en daarom de lapjes om en om gelegd met wel een hartje en niet een hartje.


Dit was beter, maar nog niet je dat. Dus op zoek naar een stofje dat ik voor een sashing kon gebruiken. Dat was nog niet simpel, want het moest wel een stofje zijn dat zich voor een sashing leent bij de drukke stofjes. En ik moest er genoeg van hebben.


 Het werd een wit lapje met een roze stipje. En het was het nog niet echt. Toen viel mijn oog op een mandje met restjes van de grote Kaffe Fassett quilt, dat nog niet opgeborgen was. Het waren driehoekige stukjes die ik van de stroken heb afgesneden toen ik de diamanten voor de buitenste rand sneed. Daar ben ik een beetje mee gaan knoeien tot het een soort vierkantje werd en die heb ik als cornerstones opgespeld. En toen werd het quiltje leuk. Met EQ6 heb ik het quiltje "ontworpen" om te zien hoe breed de sashings moesten worden en om de buitenrand te bekijken. Zo kon ik ook uitrekenen hoeveel sashings en cornerstones ik moest snijden en de juiste maat. En vervolgens aan het werk. Het was een heerlijk quiltje om te maken. Eerst hartjes uitgeknipt van de fliesofix en opgestreken met een stuk bakpapier erover heen om de strijkbout te beschermen. Als je dan het beschermpapier van de fliesofix af haalt, is het net of er niets achterblijft. Maar dat is niet zo. Je strijkt het hartje dan heel gemakkelijk op de stof en ook hier heeft het bakpapier goede diensten bewezen. Het appliqueren met de machine ging heel goed. De brede open applicatievoet is echt geweldig. Ik had hartjes van verschillende kleuren en ik heb telkens de kleur van de bovendraad aangepast. Dat was helemaal niet veel werk en het staat mooier.


Het quiltje ging vlot in elkaar en nu is de top helemaal af met een rand van donkerblauwe stof met een wit stipje. Ik vind de rand te breed, dus daar gaat nog een stukje van af. De achterkant wordt gebloemd en de bies wordt weer het witte lapje met het roze stipje. Het is een quiltje geworden met allemaal stofjes, en vulling, die ik al in huis heb. Lekker economisch! En de naam van de stofjes "Recipe for friendship" vind ik een mooie naam voor het quiltje met de hartjes.


Hartelijke groet,

2 opmerkingen:

  1. your quilt has come together beautifully! it looks so happy and bright.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Marina,

    Je prachtig borduur werk, draaimolen met spelende kinderen heb je aan mij gegeven toen een van mijn kinderen werd geboren. Jammer genoeg heb ik geen idee waar het nu is. Ik zal het zoeken en aan Maria vragen of zij weet waar het na toe is gegaan.
    Kusjes, Lucia

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...