donderdag 30 april 2015

Verrassingen in Santa Fe.

 


Maandag waren we in Santa Fe, New Mexico. We wilden een rustige dag en dat kwam goed uit, want alle musea waren dicht. Wat een pech. Maar een bezoek aan Santa Fe begint altijd met een bezoek aan de quiltwinkel , waar ik in 2008 mijn allereerste quiltlapjes kocht. Sindsdien ben ik er "vaste klant". We zijn er iets voor tien uur en de deur is nog dicht. Maar toen wij willen weg rijden om later terug te komen, gaat de winkeldeur open en wordt het bordje van close op open gedraaid.
We kunnen naar binnen. Vlak naast de voordeur staat een tafel met nieuwe aanwinsten. Mijn oog valt direct op het boekje Irisquilting van Maruscha Gasenbeek.


Ik ben stomverbaasd. Maruscha heeft een quiltje ingestuurd voor de tentoonstelling van Miniatuurquilts en er zelfs 2 workshops gegeven. Ik vind dit zo leuk. Ik vertel aan de winkeleigenaar dat ik haar ken en zij vertelt enthousiast dat Irisquilten in haar winkel een hit is. Er hangen in de winkel 2 voorbeelden uit het boekje en ze geven er zelfs een les over.

Wat ontzettend leuk.
Ik kan in deze winkel altijd goed slagen en vind er behoorlijk wat, dat op mijn boodschappenlijstje staat.
Ik koop een paar mooie patronen, een paar geweldig leuke lapjes en Downton Abbey stof.
Ik word uitgenodigd voor een bijeenkomst van het Quiltersgilde van Northwest New Mexico die avond en, nog veel leuker, ik hoor dat in het Capitol, het gebouw waar de regering van New Mexico is gevestigd, een tentoonstelling van art quilts is. Het schijnt een hele mooie tentoonstelling te zijn en de toegang is gratis. We rijden er naar toe en moeten een heel eind er vanaf parkeren. Dit geeft ons de gelegenheid een wandeling door het oude stadscentrum te maken.

Dat is altijd erg leuk want Santa Fe is een prachtige stad. Het oude centrum heeft een plein met oude gebouwen er omheen.
P
De gebouwen zijn in adobestijl gebouwd en deze stijl vind je in de hele stad terug. Ook moderne bedrijven bouwen in deze stijl.

Het stratenpatroon is on-Amerikaans kris-kras en gebogen en ongepland. Zoals in Europa stratenpatromen in oude stadjes zijn. Dat geeft het oude centrum allerlei kleine straatjes, pleintjes en doorkijkjes. Heel sfeervol. We komen er graag, lopen er graag, maar vandaag is het zo ontzettend koud, dat we stevig doorlopen en blij zijn, als we het regeringsgebouw vinden. Het is het enige cirkelvormige regeringsgebouw in de Verenigde Staten en zoals alle andere regeringsgebouwen, mag je er naar binnen en alle verdiepingen bekijken. Dat is zeker de moeite waard. Het is een mooi gebouw en in alle gangen hangen prachtige kunstwerken. Alles van kunstenaars uit Nieuw Mexico. Op de begane grond, hangen de art quilts. Het thema van de tentoonstelling is Cultural Red.

Het is een prachtige tentoonstelling en de quilts zijn stuk voor stuk meesterwerken. Ik zal een andere keer foto' s ervan laten zien, want ik heb niet mijn eigen foto toestel gebruikt om ze te fotograferen (van mijn fototoestel waren beide accu's leeg, erg slim van mij!) Ik geniet volop van dit onverwachte quiltkadootje!
De rest van de dag brengen we inderdaad rustig in ons hotel door.

Groetjes, Marina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 opmerkingen:

  1. Wat een topdag!! En wat heerlijk om die bekende plaatsen te kunnen bezoeken hè. Veel plezier nog!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. klinkt als een goede dag, heerlijk om onverwachts een uitje te hebben. En een beetje bij rusten in een kamer is ook geen straf. Zeker niet met nieuwe quiltspullen!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...