zaterdag 3 maart 2012

Longarm quilten blijft leuk!


Vandaag was ik in het Kennemer Quilthuis in Heemstede. Ik heb weer een middagje geoefend op een longarm machine. En wat was het leuk. De "juf" gaf goed les. Zowel over de werking van de machine en het frame als over de steken en het patroon. Ik kreeg goede aanwijzingen over snelheid en het gebruik van de hulplijnen. Het was net als vroeger op school: netjes tussen de lijntjes blijven. Af en toe even pauze voor een kopje thee  of om een patroon op papier te oefenen en dan ging ik weer. Met krijt werden hulplijnen getekend en dat was erg prettig. Dan heb je een richtlijn voor de maat en om recht te blijven. Maandag ga ik mijn eerste quilt op deze longarm machine quilten. Mijn quilt, de vulling en de achterkant zijn in Heemstede gebleven. Die worden vooraf alvast op het frame gezet, zodat ik maandagmorgen direct kan beginnen. Ik heb er heel veel zin in.

2 opmerkingen:

  1. Spannend dus. Ben benieuwd naar het resultaat. Lijkt me ook erg leuk het een keer te proberen. Dat kan gelukkig ook hier in Hoorn. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oh wat leuk, eerst les en daarna je eigen quilt machinaal quilten, veel succes.Ziet er professioneel uit op de foto! groetjes janet

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...