woensdag 28 maart 2012

Hele kleine lapjes worden hele kleine vingerhoedjes.


Judie Rothermel ontwerpt de prachtigste stoffen en ik gebruik ze graag. Op haar website kun je al haar stoffen bekijken en bestellen. En om het je gemakkelijker te maken, kun je bij haar staaltjes bestellen van alle stoffen. Voor 7 dollar + verzendkosten krijg je een envelop toegestuurd met vierkante lapjes van 2x2 inch en een katalogus. Van 1 serie zijn de lapjes aan elkaar geniet en er zit een stikkertje op met de naam van de serie. Ik had echt niet verwacht dat er zoveel pakketjes in de envelop zouden zitten en ik was er heel blij mee. Ik heb ze al een hele tijd en ze lagen in een la te wachten tot ik er een idee voor kreeg.
Er zitten heel veel bekende stofjes tussen en de pakjes zien er schattig uit. Ik kon er bijna niet toe komen om de nietjes er uit te halen. Ze zijn zo al het bewaren waard en op zich is het leuk om de series bij elkaar te houden. Tenminste, als je zo'n verzamelaar bent als ik!! Je kunt ze ook gebruiken om er een poppe-quiltwinkeltje mee te beginnen. Moda verkoopt ook stoffenseries in deze minimaat.
Maar...... ik ben vingerhoedjes aan het tekenen en knippen voor een vingerhoedjes quilt en deze vierkantjes hebben pre-he-cies de goede maat! Ik kan uit elk lapje een vingerhoedje knippen en dan hou' ik snippertjes stof over. Ik heb hier dus een prachtige voorraad van enkele honderden aanstaande vingerhoedjes en daar ben ik voor gezwicht! De nietjes zijn er uitgepeuterd, de lapjes opgestapeld en dan  tekenen maar.
Deze quilt zal voorlopig niet klaar zijn. Ik gebruik de vingerhoedjes als leaders en enders bij mijn naaiwerk. Naast mijn naaimachine staat een bakje met vingerhoedjes en telkens naai ik een licht en een donker vingerhoedje aan elkaar. Ik knip ze van het quiltwerk af en doe ze in een jampotje. Ik heb een paar van die kleine smalle jampotjes op mijn naaitafel staan en die zijn daar heel handig voor. Ze nemen weinig plaats in en er kan veel in. Als het jampotje vol is, doe ik de vingerhoedjes in een blik. En hoe het dan verder moet, weet ik nog niet. Het wordt in elk geval een quilt met heel veel verschillende lapjes!!

3 opmerkingen:

 1. Hallo marina ik ben ook zo gek op haar stoffen en kom niet helemaal achter het adres van haar website, zou je mij daar aan kunnen helpen? Ik zou ook graag deze stofjes willen bestellen! Alvast bedankt en veel succes met het maken van allerlei mooie quilts.
  Groeten Wilma Nooij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Wilma,
   Ik kan je mailbericht niet beantwoorden en daarom doe ik het zo. Haar web adres is http://www.schoolhousequilts.com/
   Op haar website ga je naar Quilter's Companions. Hier kun je de conversation squares bestellen. In de linkerbalk zie je catalog and swatches staan. Als je daar op klikt kom je bij de proefmonsters. Bij het invullen van het bestelformulier moet je even oppassen. Zet in de 2e adres regel de plaats waar je woont en Nederland. De plaatsnaam moet je nog een keer invullen, maar laat het land op USA staan, anders krijg je geen mailbevestiging.En dan komt je bestelling niet aan.
   Veel succes. Marina.

   Verwijderen
 2. Marina, bedankt voor je antwoord.
  groeten wilma

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...