zaterdag 3 december 2011

Sinterklaas, Sinterklaas, wie kent hem niet!

Gisteren hebben we bij de Moviestars Sinterklaas gevierd. Het was lang geleden dat ik dit heb gedaan en het was zo leuk. Weken geleden hebben we lootjes getrokken en afspraken gemaakt over surprise en gedicht en verlanglijstjes bedacht. En wat heeft iedereen er iets leuks van gemaakt. Er was van alles.  Hilarische gedichten, prachtige surprises en ingenieuze vondsten. En veel gepuzzel. Want hoe krijg je nou je kado in bezit zonder je surprise te verwoesten. En iedereen gaat anders te werk. De een peutert plakbandje voor plakbandje los, terwijl een ander snel de surprise opereert en het kado ontdekt. Af en toe was het spannend. Dan dacht de blije ontvanger alles te hebben gevonden, maar de gulle gever, wist dat er nog ergens een pakje in de surprise verstopt zat. Er werd dus ook flink geseind. Ik heb ook een paar spannende momenten gehad, toen Ellen dacht dat de surprise het kadootje was en niet verder ging met uitpakken. Gelukkig is Madelon van achterdochtige aard en zette Ellen aan het speldenkussen te slopen. Madelon op haar beurt kreeg een foto met gequilt lijstje en moest ook worden aangespoord verder te zoeken. Hilly kreeg een mijter met inhoud, Mia een klok, Agaath een tas met tijd en balans, Annie een grote vingerhoed met lapjes om een vingerhoed quilt te maken, Mieke kreeg een letterbak met alles blauw er in. Zo mooi gemaakt.
Het Sinterklaasje was voor Trudy. Zij kreeg ook kerstkaarten, die gemaakt zijn van foto's van haar eigen kerstquiltjes. Ze vond ze heel erg mooi en was er ontzettend blij mee. Ik kreeg een mooie paars-roze bloem in een vaas met een mooi Kaffe Fassett lapje. En Esther, onze uitdeel Piet van de dag, kreeg een doosje  met blauwe stofjes, die verpakt zat in een prachtig precies passend gemaakt zakje met de afbeelding van een poes er op.
In de surprises natuurlijk allerlei quilterigs: naaldjes, spelden in soorten en maten, garens, draadjes, kralen en kraaltjes, vliesofix en erg gewild dit jaar, een speciaal soort liniaal waar iedereen, die hem kreeg, super blij van werd.
Annie had een leuke kadotafel gemaakt en verwende ons met allerlei lekkers en als klap op de vuurpijl had zij voor ons allen een kadootje: een quiltpakketje met een lapje met afbeeldingen van the 12 days of Christmas met een rolletje stroken voor sashings en afwerking en houtjes om de quilt op te hangen. Echt heel erg leuk. Het was een hele leuke vrolijke en hilarische ochtend waar ik met veel plezier aan terug denk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...