zaterdag 24 juli 2010

Kaffe Fassett in Deventer.

Quiltwinkel 100 Rozen in Deventer organiseert een Kaffe Fassett weekend. Vandaag was de lezing van Kaffe Fasset Concentrate on Color. Het was erg leuk om de ontwerper in persoon te zien en zijn verhaal te
horen.  Hij vertelt gemakkelijk en geinspireerd. Hij beweegt veel met zijn handen en onderstreeept daarmee wat hij vertelt.


Hij had prachtige dia's met voorbeelden van quilts, maar ook foto's van objecten, die hij in zijn omgeving tegenkomt en die hem inspireren.
Waarbij omgeving breed moet worden gezien: een gebouw in de omgeving waar hij woont, een tegelwand van de ondergrondse, een rij huizen in India, prachtig plaveizel, mozaiek vloeren, omgezaagde boomstammen of een roestente wand van golfplaat in een ver af gelegen land. Maar ook aardewerk, vloerkleden en alles dat kleur op een sprekende manier bevat.
De foto's waren gegroepeerd rond vormen: cirkels, rechthoeken, driehoeken, diamanten, vierkanten en volgden daarmee de indeling van zijn nieuwste boek Simpler shapes, Spectacular quilts.


Kaffe Fassett werkt op een grote flanel wand en verplaatst zijn stukjes stof net zo lang tot hij tevreden is. Hij vindt het geen enkel  probleem om aan meerdere projecen tegelijkertijd te werken. Dat is goed voor de creativiteit. Hij beperkt zich ook niet tot 1 techniek.  Hij breit, borduurt, schildert, ontwerpt stoffen en maakt quilts. Zijn advies: Als je niet verder kunt, berg je werk dan niet op. Hang het op en kijk er vaak naar. Je gaat op den duur zien wat het nodig heeft. En vandaar uit kun je verder werken.


En  dit is zijn slaapkamer in zijn huis in Londen.2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...