dinsdag 24 april 2018

Een dag met een sterretje*

Het is zo leuk als dingen, die je plant en organiseert goed uitpakken en een succes worden!

Zaterdag 21 april was de Meet & Greet dag voor Moderne Quilters, georganiseerd door het Quiltersgilde. Er zijn maanden aan voorafgegaan van  plannen maken, organiseren, bekend maken en aanmeldingen verwerken. En ondertussen je afvragen of wat je samen bedacht hebt wel zal aanslaan bij de deelnemers. Als de dag er dan is en iedereen doet enthousiast mee en er heerst een vrolijke sfeer, dan is de dag wat mij betreft helemaal geslaagd.  
We begonnen  de dag met het verwelkomen van iedereen en van Rebecca Bryan, de Amerikaanse gast, die een workshop kwam geven, in het bijzonder.  
Daarna was er een lezing over het gebruik van negatieve ruimte in moderne quilts. Het uitgangspunt was het boek van Trisch Price: Accentuate the Negative. Making the most of negative space in modern quilts.  De schrijfster was zo vriendelijk alle foto's uit haar boek aan ons beschikbaar te stellen, zodat een en ander goed geïllustreerd kon worden. Zo aardig.
Daarna ging de grote groep in 2 kleinere groepen uit een.
De ene groep heeft een show en tell gedaan met quilts, die ze meegenomen hebben. Ik heb dit onderdeel jammergenoeg niet gezien en ik ben erg benieuwd naar de foto's. Met aansluitend een groepsgesprek over de toekomst van modern quilten, wensen en behoeften van de deelnemers en verdere ideeën.
De andere groep heeft de workshop gedaan met Rebecca Bryan. De workshop ging over het ontwerpen van driehoeken. Rebecca heeft er een boek over geschreven: Modern Triangle quilts. Het was erg leuk. Een zaal vol dames achter naaimachines, zelfs 2 Singer Featherweights waren meegekomen. Een aantal deelnemers naaide met de hand. Rebecca legde uit en deed alles rustig voor. Iedereen had vooraf stoffen gesneden en kon vrijwel direct aan de gang.
We mochten ook 2 lapjes uitkiezen van haar eigen stoffenserie, Panache, om te gebruiken bij de 2e techniek, die ze voordeed: Paper piecing met freezer paper. Een eye opener en ik ga het zeker toepassen.
Er was een lunch, er waren 2 winkels, Quiltkompas en Quiltboutique, met prachtige stoffen en er werd volop gepraat en gelachen door iedereen. 's Middags werden de rollen omgedraaid en gaf Rebecca de workshop nog een keer, maar dan nu aan de andere groep.

Ik vond het leuk, superleuk en loop nu nog na te genieten. De ideeën op de flaps worden uitgewerkt en zullen hopelijk resulteren in vervolg activiteiten en wat mij betreft organiseren we over een poosje weer een Meet en Greet voor moderne quilters.

Groet, Marina.

3 opmerkingen:

 1. Het was een topdag. Ik ga zeker verder met deze techniek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er allemaal gezellig uit op de foto's! Geeft voldoening als alles goed loopt, toch?
  Fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was een superieure dag. Bedankt voor het organiseren.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...