dinsdag 19 februari 2013

Hoogmoed komt voor de val!Vier en half jaar quilt ervaring en dan denk je dat je heel wat bent. En dat je heel wat kunt. Nou, mooi niet, dus! Ik word nu even heel erg met mijn neus op de feiten gedrukt, dat ik nog een hele hoop te leren heb!! En dat er blokken zijn, die ik niet zo maar even een-twee-drie uit de naaimachine tover. Ik heb het over het kruispatroon in de onderste rand van de Civil War Sterren. 
Wat is dat een lastige naaiklus.


Er is geen naaibeschrijving, alleen een paar mallen.


En dan verzin je een werkwijze.


Dat lijkt aardig te werken.


En dan is het blok schots en scheef, heb ik een aantal naadtoeslagen de verkeerde kant uit gelegd, waardoor het lijkt alsof de maat van de grote driehoeken verkeerd is. Ik heb daar wel even een poosje op moeten studeren om te ontdekken wat er aan de hand was. Ik heb met kunst en vliegwerk de naden weer de goede kant uitgekregen en zo de gaten opgevuld en met een beetje rekken en strekken het blok een beetje in vorm gekregen. Maar mooi is anders. Ik moet nog zo'n blok maken. Ik ga proberen deze fouten te voorkomen, maar ik ben benieuwd welke nieuwe ik ga maken. 
Ik zal blij zijn als deze rand in elkaar zit.
2 opmerkingen:

  1. Hoogmoedig of niet, ik vind het prachtig mooi.mooie kleurkeuze, mooi blok, helemaal prachtig. Is dit een bestaand patroon?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoogmoedig of niet ik vind het pracHtig. Ook een hele mooie kleur keuze. Is dit van een bestaand patroon? Fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...