zondag 5 mei 2013

Twee op 1 dag.

 

Gisteren waren we in Yellowstone Park. De grootste vulkaankrater ter wereld en wat mij betreft een van de mooiste plaatsen op aarde. Water, sneeuw, ijs, vulkanische activiteit en een geografische ligging, die een bijzonder klimaat veroorzaakt. Beren, bizons, wolven kunnen op je pad komen. En overal vulkanische activiteit. Hete bronnen, geisers, moddervulkanen. Je kijkt je ogen uit en af en toe ruikt het naar rotte eieren.

De grote waterval in de Yellowstone rivier was vandaag voor het eerst te bezoeken, want de weg ernaar toe waas pas vandaag weer open.

 

De bizons lopen overal in het park in de velden en af en toe ook op de weg. De kalfjes zijn nog niet geboren. Dat zal later deze maand gebeuren.


Een moddervulkanen, die luid grommend zijn blubber naar buiten stoot.

 

 
Een prachtige bron van heet water. Meer dan huizenhoog opgebouwd door afzetting van mineralen.

 

Een van de vele meren.

Old Faithfull is de grootste geiser van het gebied. Hij spuit heel regelmatig gigantische hoeveelheden water meters hoog de lucht in. Hier is het moeilijk te zien, want de lucht was grijs, maar het is echt een fenomenaal gezicht.

Deze wolf is opgezet en staat in een bezoekerscentrum. Maar wij hebben echt een wolf gezien. Hij stak de weg over vlak voor onze auto. Hij was lichtgrijs van kleur en zag er prachtig uit.

 

Er is een terrein met heel veel hete bronnen. De verschillende organismes, die in deze zure bronnen leven, veroorzaken prachtige kleuren en kleurpatronen. We lopen over houten plankieren, die over het gebied zijn gebouwd. Zo kunnen we alles van heel dichtbij zien, veroorzaken geen beschadigingen aan de kwetsbare omgeving en lopen geen gevaar. Het water is gloeiend heet en de stoom voelt aangenaam warm aan.

Het is echt prachtig.

Kleurrijk en bijzonder.

Af en toe lijkt het net marmer.

 

En dan deze poel. Prachtig van kleur. Er is een poel, die groter en veel en veel blauwer is.

Maar de temperatuur van het water is 70 graden Celsius en dat levert heel veel stoom op, waardoor je de poel helemaal niet kunt zien! Het was een prachtige en bijzondere dag.
In Cody konden we de quiltwinkel niet vinden. Maar onderweg kwamen we in Big Horn deze quiltwinkel tegen.

 

Deze kleurige quilt is een groepsproject geweest.

Ik vond deze seizoensquiltjes erg leuk.

De winkel is de hele winter dicht geweest en nu probeert de eigenaresse de zaak te verkopen en met pensioen te gaan.

In de etalage lagen deze schattige poppenquiltjes.

Hoeveel geluk kan een mens hebben? Het heeft de hele weg gesneeuwd en geregend. We konden nergens uitstappen want door de mist zag je geen hand voor ogen. Maar als we in Sheridan aan komen, rijden we zomaar langs deze winkel.

Iets zegt mij dat deze vrouwen gevoel voor humor hebben!


Fabric touching hours? We hebben 20 minuten voor de winkel sluit.

Het is een prachtige winkel en de vrouwen, die er werken zijn geweldig aardig.

Ik mag rondkijken en alles fotograferen. Een van hen is in Amsterdam geweest en herinnert zich restaurant De 5 Vliegen nog goed.

Van dit quiltje heb ik het patroon gekocht. Een van de verkoopsters was langer dan ik en hield mijn fototoestel hoog boven haar hoofd om een mooie foto voor mij te maken!

Ik heb er eindelijk stof gevonden met bizons erop!
Marina.

 

4 opmerkingen:

 1. Hoi Marina,
  Wat een leuke reis ben je aan het maken! Geweldig al die quiltwinkels, kan niet wachten tot november. Dan kan ik er ook een paar onveilig maken in en rond Houston Texas... Wilde je ook nog even laten weten dat ik de Blogsy App heb gekocht. En je had helemaal gelijk. Wat een prettige app. Ik kan teminste weer normaal bloggen op mijn Ipad.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie foto's laat je ons zien.
  En dan al die quiltwinkels, ik word er gewoon een beetje jaloers van. Je neemt al die gekochte spulletjes toch wel mee naar de Bee ?!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat beleef je een heerlijke avonturen!
  Leuk dat ik het ook gezien heb via jouw blog.
  Dat quiltwinkeltje dat te koop staat, niets voor jou?
  Natuurlijk lapjes kopen, leuke herinnering toch?
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...