zondag 28 april 2013

Quilts en lapjes op ongewone plaatsen.

 


Ra ra ra waar is dit?
Terminal 5 Londen Heathrow. We moesten 4 uur wachten op onze vlucht. Dus gingen we winkelen. Er waren veel winkels, vooral veel heeeeele duuuuuure winkels. Maar aangezien we toch niets gingen kopen, was dit geen enkel bezwaar. En zo kwam ik deze hele leuke stand tegen. Allerlei etuitjes, doosjes, bakjes, opschrijfboekjes, tasjes, naaietuitjes in de allerleukste en allerliefste bloem dessins. Vooral roosjes.
En raad eens wat.......!

 

Quiltlapjes! Bundeltjes fatquarters met een rood lintje eromheen. In alle dessins waarvan al die leuke tasjes en etuitjes gemaakt waren. De kwaliteit was vreselijk. Het was dus echt niet moeilijk ze te laten liggen.
 
In het bezoekerscentrum van Scotts Bluff verkochten kerstsokken en kleine quiltjes. Ze verkochten er ook jampotten vol scraps om een poppenquiltje van te maken. Ik kon er alleen geen patroon bij vinden.

 

In de boekwinkel heb ik een quiltalfabetboekje gekocht voor kinderen. Op elke bladzijde staat een quiltpatroon afgebeeld met de bijbehorende letter. Zo leuk.

 

In het plaatsje Lusk, Wyoming , vond ik deze quiltwinkel. Het is een heel klein plaatsje, met een hele uitgebreide quiltwinkel. Ze hebben er alles en ze verschepen stof over de hele wereld. Ze zijn gespecialiseerd in wild west stoffen met cowboys erop enzo.

 

In een achterkamer stond deze computergestuurde longarm quiltmachine lustig te snorren terwijl de verkoopster in de winkel bezig was. Ik kon niet dichterbij komen, restricted, not for customers.

 

Deze lapjes heb ik er gekocht. Een groot panel met de 4 presidenten in steen uitgehouwen. Het heet Mountain Rush,öre en morgen gaan we het bezichtigen.

 

En dan deze quilt. Hij hing in de lobby van ons hotel. De quilt is gemaakt door een groep vrouwen uit de omgeving. Elke vrouw heeft een blok gemaakt. En op elk blok is een gebouw afgebeeld dat in het plaatsje voorkomt.

 

 

Hij hangt in de lobby van het hotel omdat de eigenaar van het hotel erg van zijn stadje houdt.

 

In de ontbijtruimte hangt deze antieke quilt. Ook deze quilt is gemaakt door een groep vrouwen. Het is een crazy quilt met lapjes van kledingstukken en vooral met lapjes waarop de brandmerken van vee is geborduurd.
Een aantal van deze brandmerken bestaat nog en wordt nog steeds gebruikt. Een groot aantal is in de loop der tijd verdwenen. De quilt is ingelijst en er zit glas voor om het te beschermen. Ik ben benieuwd wat ik nog meer tegen ga komen.
Marina.

 

1 opmerking:

  1. Mooie quilts laat je zien.
    Heel veel plezier verder en natuurlijk ben ik zeer benieuwd wat je nog meer tegen komt.

    Groetjes,
    Marga♥

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...