maandag 20 augustus 2012

Een kleine verhuizing.


In mijn naaikamer op de zolderverdiepingwas het veel en veel te heet. Gistermiddag heb ik er nog wel een uurtje gezeten en als ik maar niet bewoog, ging het een beetje. Maar na een uur  heb ik het opgegeven.
Vandaag heb ik het maar niet eens geprobeerd en mijn naaiaktiviteiten naar de huiskamer verplaatst. Ik heb een paar verschillende projekten bij elkaar gezocht en in een doos gedaan en alles naar beneden gesjouwd. Daar was het een koele 25 graden en met de ventilator blazend in mijn rug heel goed uit te houden. Buiten was het 10 graden warmer.
De sterrenquilt heeft een bies en die moet nog aan de achterkant vastgenaaid worden, maar daarvoor was het te warm. De quilt met de schoolhouse blokken is uit de winterslaap gekomen en krijgt 2 randen. Een smalle donkerbruine rand en een 15 cm brede afsluitende rand. De totale quilt zal om en nabij 1.70m worden en kan op het frame gequilt worden. Daar ben ik heel gelukkig mee. Ik heb alleen nog geen idee hoe ik deze quilt ga quilten.
Van de restjes van de Kaffe Fassett sterren maak ik molentjes. Ik heb 8 hoekjes van elke ster-in- wording afgesneden en kan dus 2 molentjes van elk kleurduo maken. Als ze allemaal klaar zijn, kan ik pas bepalen welke maat ze precies worden en dan ga ik er lekker mee stoeien op de design wall en zien wat het wil worden.
Op de foto staat een gele centimeter. Die heb ik vandaag van mijn vriendin gekregen. Souveniertje van haar vakantie in Engeland. Aan de ene kant centimeters en aan de andere kant inches. Heel erg handig. Maar de grote verrassing is dat deze centimeter 3 meter lang is en dat is super handig voor alle quilts, die meer dan anderhalve meter zijn en dat zijn ze heel snel. En natuurlijk de banen stof zijn ook vaak veel langer. Ik ben er dan ook heel erg blij mee. Vandaag al veel gebruikt.

1 opmerking:

  1. Hallo Marina ook ik vind het veels te warm om iets te doen,wat worden je molentjes leuk van deze stoffen ben benieuwd wat het resultaat zal worden als je er een aantal klaar hebt.En wat aardig dat je vriendin aan je gedacht heeft om een kadootje dat bij je past en waar je wat aan hebt voor je mee te brengen.Groetjes en een fijne week Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...