dinsdag 16 februari 2010

Vier tentoonstellingen en veel winkels.

Afgelopen zaterdag was ik in Rijswijk voor de Patchwork- en Quiltdagen. Ik was er voor het eerst en wist vooraf niet wat te verwachten. En ik vond het leuk. Er waren verschillende tentoonstellingen, een aantal lezingen en winkels. Het leuke daarvan is dat je winkels ziet, die ik alleen via internet ken en waar ik niet zo gauw zal komen, aangezien ze aan de andere kant van het land gevestigd zijn.
Ik vond de tentoonstelling van Nel Berkhouwer-Sijbrands erg mooi. Wat een prachtige quilts. Haar lezing was heel gezellig. Ze vertelde hoe ze heeft leren quilten en het verhaal dat bij elke quilt hoort. Ik ben ze daarna nog een keer gaan bekijken. De quilts krijgen er toch een andere dimensie van. Ik vind het heel knap zoals ze alle ontwerpen zelf tekent en daarna in stof uitvoert. Bijna alle quilts zijn gemaakt van effen stoffen met hele ingewikkelde patronen. Ik vond sommige quilts iets jugendstills hebben en weer andere leken op de Amsterdamse School stroming.Ik heb er erg van genoten. Ook de quilts van de Tentmakers van Cairo waren erg mooi. Het is een totaal andere techniek dan ik gewend ben en de quilts waren ook niet gevuld.
De lezing van Elly Prins was erg informatief. De meeste tips waren mij al bekend, maar de informatie over de verschillende soorten vullingen vond ik leerzaam. Ik had gehoopt, dat ze iets zou laten zien van het longarm quilten, maar dat is misschien een volgende keer.
Ik heb een flying geese liniaal gekocht, zodat ik nooit meer hoef te wanhopen over de verhouding tussen de grote en de kleine driehoek; een dear jane liniaal om de hoek-driehoeken te snijden met erbij een biassquare van 4,5 inch. Geen idee of ik de driehoek ooit zal gebruiken, want volgens mij bestaan de driehoelken uit verschillende stukjes, maar je weet maar nooit waar het handig voor is. En ik had het nog nooit eerder gezien. En mijn ervaring heeft mij geleerd: als je iets ziet dat je leuk lijkt, moet je het direct kopen, want later als je het nodig hebt, kun je het nooit meer vinden. Ik ben ook erg blij met het Nearly Insane boek. Het is de eerste keer dat ik het te koop vind. Op internet is het nergens meer te koop. Ik heb ook nog een paar hele donkere batiklapjes voor de log cabin quilt gekocht en tot mijn vreugde vond ik bij Petra Prins nog 3 stukjes stof, die ik erg graag in mijn log cabin project gebruik en die bij de Sampler op waren. Het is een cremekleurig stofje met dikke en dunne rode stipjes. Ik heb in hun stand ook de quilt Women of Influence gezien en de quilt is echt heel erg mooi. Ik ben blij dat ik hem ga maken. In  verschillende stands heb ik de Civil War Tribute gezien in de grote afmeting. Hij is echt prachtig. Maar ik ben toch wel blij dat ik de kleinere variant maak. Mijn twijfel is nu echt helemaal weg, want oei wat is-t-ie groot! Al met al een hele leuke quiltdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...