zondag 18 april 2010

International Quiltstudy Center & Museum.Dit geweldige museum in Lincoln, Nebraska, heb ik nog nooit in het echt bezocht, maar ik kom heel vaak op de site. Het museum is te vinden op http://www.quiltstudy.org/
De complete collectie is on-line te bekijken en wat heel erg leuk is, je kunt je "eigen" collectie aanleggen van de quilts, die je het mooist vindt en ze net zo vaak bekijken als je wilt. Verder is de site heel erg interessant met heel veel informatie over quilts en quiltgeschiedenis. Je kunt er ook je eigen quilt "maken". Een prachtige functie is de tijdbalk. Je gaat door de tijd en kiest een periode. Dan krijg je een afbeelding van een quilt uit de collectie te zien uit die periode en de informatie die er over beschikbaar is. Echt heel leuk.
Je kunt je ook gratis abonneren op een "quilt van de maand". Je krijgt dan 1 keer per maand een mailtje met een link naar een quilt uit de collectie met een prachtige afbeelding en informatie over de quilt. Zoals deze http://www.quiltstudy.org/discover/quilt_of_the_month.html?PHPSESSID=02c107508f827a1ac88d77d32794a4fd

Er is ook een on-line winkel en daar kwam ik zo iets leuks tegen.


Zijn ze niet schattig, deze hangertjes of bedeltjes? Je moet maar op het idee komen om zoiets te maken.
Op de site zijn ook veel verhalen van quilters te beluisteren. Bezoekers aan het museum hebben hun quiltverhalen verteld en zo blijven ze bewaard voor een ieder die ze horen wil.
Het is ook mogelijk om via iTtunes podcasts met lezingen en video's te downloaden. Je kunt dan waar dan ook en wanneer je maar wilt naar interessante lezingen luisteren en video's bekijken. Een bezoekje aan de site kan ik een ieder van harte aanraden. Veel plezier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...